Szenegáli csirkemell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Boti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
102g bacon401 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
1376
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
102g bacon401 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
1376
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
32.7g csirkemellfilé39 kcal
-
16.3g aszalt szilva39 kcal
-
16.7g bacon66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24.5g vörösbor21 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.6g worcestershire-szósz1 kcal
-
8.2g vaj59 kcal
Összesen
225
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.6 g
Zsír
-
Összesen 84 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 321 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2015.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 717 mg
-
Nátrium 1000 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 372.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 365 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 479 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
1376
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.6 g
Zsír
-
Összesen 84 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 321 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2015.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 717 mg
-
Nátrium 1000 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 372.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 365 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 479 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
1376
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg csirkemellfilé
-
10 dkg aszalt szilva
-
6 szelet bacon
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kk fahéj
-
1 ek worcestershire-szósz
-
50 g vaj
Elkészítés
- A csirkemellfiléket jól kiklopfoljuk. (Igyekezzünk téglalap alakúra!) Fűszerezzük, és ízesítjük, majd a közepére helyezzük a szilvákat. A csirkemell két oldalát behajtjuk, és jó szorosan felcsavarjuk.
- A baconszeleteket egymás mellé helyezzük úgy, hogy hosszában 5 mm-en fedjék egymást. Az így kapott "bacontakaróra" ráhelyezzük a csirkemelltekercset, majd jó szorosan a mellre csavarjuk a bacont.
- Alufóliát olajazunk meg, és belecsomagoljuk a mellet , akár egy szaloncukrot.
- Mély olajsütőbe tesszük, és 180 fokon 12-15 percig sütjük. Ezután kivesszük az olajból, óvatosan eltávolítjuk az alufóliát, és a hústekercset egy serpenyőbe helyezzük.
- A serpenyőbe beletöltjük a bort, megszórjuk fahéjjal, és hozzátöltjük a Worchestershire-szószt is. Amikor forrni kezd, a vajat is hozzáadjuk, majd jól elkavargatjuk.
- Az így kapott szószban még kb. 5-6 percig pároljuk a csirkemelltekercset. Ha szükséges, pótoljuk a vörösbort.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14609
- Feltöltés dátuma: 2010. július 28.
Ajánló
Én krumplipürével tálalom. Megjegyzés: Aki nem szereti a fahéjat, nyugodtan kihagyhatja, sőt, akár az egész vörösboros szószban való párolás elhagyható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Boti
24 recept
Mindig is szerettem, ha egy étel nem megszokott. Legyen benne valami új, valami egzotikus. Ezt az ételt abban az étteremben tanultam, ahol épp dolgozok. Nem ebben a formájában készítették. Úgy gondoltam, egy kicsit "update"-elem. Annyira jól sikerült, hogy a régi elkészítés már a múlté...