r
Nosalty Logó

Szendvics stangli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Szendvics stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4685.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    1134 mg
  • Nátrium
    2502 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    242 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 1112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lenmagot ledaráljuk, hozzáadjuk a nyílgyökér lisztet, az amarántlisztet, a sót, és összekeverjük őket. Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónát és az almaecetet. (Az ecetnek köszönhetően fog megemelkedni a tészta, és ezért nem is kell bele élesztő.)
  2. Az útifűmaghéjat elkeverjük a vízzel, és hagyjuk állni, amíg zselévé sűrűsödik.
  3. A lisztes keverékhez adjuk a zselés útifűmagot, a tojásokat és a napraforgó magot, összedolgozzuk.
  4. Vizes kézzel 6 darab stanglit formálunk a tésztából, tetejüket késsel keresztirányban bevagdossuk, és 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük a stanglikat. 6 darab, 8-9 cm hosszú stangli lesz a tésztából.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 16985
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paleolit magazinban olvastam a napokban a receptet, tegnap kipróbáltam, és biztos, hogy gyakran el fogom készíteni, mert nagyon egyszerűen elkészíthető és finom. Az eredeti receptet Mezei Elmira publikálta a magazinban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...