r
Nosalty Logó

Szendvics stangli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Szendvics stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4685.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    1134 mg
  • Nátrium
    2502 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    242 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 1112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lenmagot ledaráljuk, hozzáadjuk a nyílgyökér lisztet, az amarántlisztet, a sót, és összekeverjük őket. Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónát és az almaecetet. (Az ecetnek köszönhetően fog megemelkedni a tészta, és ezért nem is kell bele élesztő.)
  2. Az útifűmaghéjat elkeverjük a vízzel, és hagyjuk állni, amíg zselévé sűrűsödik.
  3. A lisztes keverékhez adjuk a zselés útifűmagot, a tojásokat és a napraforgó magot, összedolgozzuk.
  4. Vizes kézzel 6 darab stanglit formálunk a tésztából, tetejüket késsel keresztirányban bevagdossuk, és 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük a stanglikat. 6 darab, 8-9 cm hosszú stangli lesz a tésztából.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 16961
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 28.

Receptkategóriák

Paleolit magazinban olvastam a napokban a receptet, tegnap kipróbáltam, és biztos, hogy gyakran el fogom készíteni, mert nagyon egyszerűen elkészíthető és finom. Az eredeti receptet Mezei Elmira publikálta a magazinban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk