adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
33g lenmag178 kcal
-
17g nyílgyökér liszt60 kcal
-
17g amarántliszt62 kcal
-
0 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
2g só0 kcal
-
5g útifű maghéj19 kcal
-
6 kcal
-
50g víz0 kcal
-
37g tojás46 kcal
Összesen
371
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
100g lenmag534 kcal
-
50g nyílgyökér liszt179 kcal
-
50g amarántliszt186 kcal
-
0 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
6g só0 kcal
-
15g útifű maghéj57 kcal
-
18 kcal
-
150g víz0 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
1112
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
20.7g lenmag110 kcal
-
10.3g nyílgyökér liszt37 kcal
-
10.3g amarántliszt38 kcal
-
0 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
3.1g útifű maghéj12 kcal
-
0.6g napraforgómag4 kcal
-
31g víz0 kcal
-
22.7g tojás29 kcal
Összesen
230
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1561.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 834 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 80.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 384 micro
Összesen
371
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 56.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4685.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 417 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 540 mg
-
Foszfor 1134 mg
-
Nátrium 2502 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 242 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 400 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1152 micro
Összesen
1112
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 968 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 517 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 238 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
-
50 g nyílgyökér liszt
-
0.3 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál almaecet
-
1 teáskanál só
-
15 g útifű maghéj
-
1.5 teáskanál napraforgómag
-
1.5 dl víz
Elkészítés
- A lenmagot ledaráljuk, hozzáadjuk a nyílgyökér lisztet, az amarántlisztet, a sót, és összekeverjük őket. Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónát és az almaecetet. (Az ecetnek köszönhetően fog megemelkedni a tészta, és ezért nem is kell bele élesztő.)
- Az útifűmaghéjat elkeverjük a vízzel, és hagyjuk állni, amíg zselévé sűrűsödik.
- A lisztes keverékhez adjuk a zselés útifűmagot, a tojásokat és a napraforgó magot, összedolgozzuk.
- Vizes kézzel 6 darab stanglit formálunk a tésztából, tetejüket késsel keresztirányban bevagdossuk, és 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük a stanglikat. 6 darab, 8-9 cm hosszú stangli lesz a tésztából.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 16985
- Feltöltés dátuma: 2015. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Paleolit magazinban olvastam a napokban a receptet, tegnap kipróbáltam, és biztos, hogy gyakran el fogom készíteni, mert nagyon egyszerűen elkészíthető és finom. Az eredeti receptet Mezei Elmira publikálta a magazinban.