r
Nosalty Logó

Szalonnás rakott csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bíró Szabolcs
Szalonnás rakott csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

584
Kalória
53.9g
Fehérje
43.8g
Szénhidrátok
19.5g
Zsír
337.4g
Víz
170.8g
Koleszterin
2.2g
Rost
2.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2339 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    337.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 584 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4405.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2196 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1349.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2339 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük kétszer annyi vízben, enyhén sózva, fél teáskanál köménymaggal és egy lapos teáskanál curryvel elkeverve. Amíg fő, a csirkemellet lapos szeletekre vágjuk, a lila hagymát felkarikázzuk, a császárszalonnát pedig kis négyzetekre aprítjuk.
  2. Ha a rizs elkészült, két részre osztjuk, és a felét szabályosan elrendezzük az edény alján. Erre rétegezzük a karikára szeletelt hagyma felét, majd szétterítjük rajta a szalonna egy részét, végül jöhet rá egy réteg csirkemell (a rendelkezésünkre álló hús fele). Ezután jöhet a második réteg rizs, a második réteg hagyma, a szalonna, majd ismét a hús. Érdemes a szalonnából a végére is hagyni, és meghinteni vele a legfelső réteg húst.
  3. A tálat 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és nagyjából 50 percig sütjük. A tálat nem szükséges letakarni alufóliával. Ha a szalonna megpirult, és már a csirkemell is szép színt kapott, az étel elkészült.
  4. A kész ételt párolt zöldségekkel vagy savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon szeretem a sütőben elkészíthető, rakott egytálételeket, gyakran kísérletezem ilyesmivel. Jelen recept elkészítéséhez nem árt, ha akad otthon egy magas falú, hosszúkás jénai üvegtál, amiben a hozzávalókból több réteg is elfér. A receptnek ugyanis éppen ez a rétegeltség a lényege.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olaszos rakott burgonya

Felturbóztuk a rakott krumplit, hogy ne mindig a magyarosat készítsük. A jól megszokott kolbász helyett sonka került bele, a tojást pedig felváltották a paradicsomkarikák. Az olaszos ...

Maggi

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!