r
Nosalty Logó

Szaftos sajtos-almás melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Szaftos sajtos-almás melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 738 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 738 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2057.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 738 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2057.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 738 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

  • 10 dkg rozskenyér (én saját sütésű english muffin kenyeret használtam)
  • 2 dkg vaj
  • 6 dkg cheddar sajt (két vékony szelet)
  • 1 közepes db alma (édeskés illik a cheddar sajthoz, én gálát használtam)

Elkészítés

  1. Az egyik szelet kenyeret megvajazzuk, és a vajazott felével lefelé belerakjuk egy serpenyőbe, amit előzőleg közepes lángon már felmelegítettünk. Rárakunk egy szelet sajtot, majd a lereszelt almát. Megint sajt következik, végül a másik szelet kenyér, aminek a teteje vajas.
  2. Tekerjük kicsit lejjebb a lángot, hogy jól át tudjon melegedni a sajt, és ezáltal meg is olvad. 2-3 percig süssük az egyik oldalon, óvatosan megfordítva (könnyen szétcsúszhat), pedig 2-3 percig sütjük a másik oldalon is.
  3. Átlósan vágjuk félbe a szendvicset, és élére állítva hagyjuk kicsit hűlni, mert a sajt túl forró lehet. Így viszont a kenyér nem fog bevizesedni, és megpuhulni, mert akkor minek pirítottuk meg?
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2074
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 07.

Ajánló

Csak ínyenceknek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikában imádják az almás pitét cheddar sajttal ízesített tésztával sütni. Nekem az még kicsit rizikós, mert nem szeretnék egy nagy tepsivel egyedül megbirkózni, ha senkinek nem ízlene rajtam kívül. A melegszendvics viszont gyorsabb, és könnyebben el lehet tüntetni, jobban mondva megenni. Először vékonyra szeletelve raktam bele az almát, de úgy túl száraznak tartottam, így lereszeltem. Ez már egész jó, mert a ropogós kenyér után egy olvadt és puha töltelék várt, ami édeskés és sós is egyszerre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...