r
Nosalty Logó

Svéd uborkasaláta, azaz pressgurka

3,7

3 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Svéd uborkasaláta, azaz pressgurka
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

45
Kalória
1.4g
Fehérje
9.8g
Szénhidrátok
0.4g
Zsír
190.9g
Víz
-
Koleszterin
947.8mg
Rost
6.2g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    190.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 45 kcal
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14480.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    12970 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    2290.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    382 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 550 kcal
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 22 kcal

Elkészítés

  1. A vizet, a fehérborecetet, a cukrot, a sót és a mustármagot egy kis edényben összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Az uborkákat megmossuk, a széleket levágjuk, majd mandolinon vékonyra reszeljük őket. Egy nagy tálba tesszük és hozzácsipkedjük a kaprot.
  3. A kihűlt felöntő levet az uborkára öntjük, alaposan összeforgatjuk, majd hagyjuk 15 percet pihenni.
  4. A pihentetett uborkát ezután steril üvegekbe pakoljuk, majd felöntjük az edényben maradt lével. Nekem 2db egyliteres üveg telt meg, de változó lehet.
  5. A megtöltött üvegeket zárjuk le, majd hagyjuk így 1-2 hetet érni az uborkát (persze ha nem bírnánk magunkkal, azonnal is nekiállhatunk!).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc

A savanyú uborka az egyik legnépszerűbb svéd étel, az uborkát mindenféle méretben és formában szeretik így eltenni. Készítik a mi kovászos uborkánkhoz hasonlóan, fermentálva (saltgurka), de uborkasaláta-szerűen is (pressgurka). Utóbbi módon készítettük el most mi is, méghozzá egy gyors fehérborecetes felöntőlével. Az uborka emellett a kapor jóvoltából lesz hamisítatlanul skandináv, ezt nem is érdemes kispórolni belőle, egyszerűen nincs olyan, hogy túl sok kapor! A svéd uborkasalátát elkészítés után azonnal is fogyaszthatjuk, de akkor az igazi, ha hagyjuk 1-2 hetet érni - na persze sok sikert hozzá!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus tzatziki

A tzatziki egy hagyományos, görög, fokhagymás-joghurtos-uborkás szósz illetve saláta, amely világszerte kedvelt. Gyrosmártásként is ismert, mivel általában a gyroshússal töltött ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!