r
Nosalty Logó

Svéd mandulatorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timiana
Svéd mandulatorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3757 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    264 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3348.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    645 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 3757 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához felverjük a tojásfehérjéket, és belekeverjük a mandulát a cukorral.
  2. Kisebb tortaformába öntjük, és készre sütjük.
  3. Közben a krémhez a tojások sárgáját a porcukorral és a keményítővel vízfürdőben vagy gőz fölött keményre keverjük/verjük.
  4. Végül apránként hozzáadjuk a vajat, és készre keverjük.
  5. A megsült tésztánkat kettévágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel.
  6. Díszítésnek pucolt, gyufára vágott mandulát serpenyőben (szárazon) aranybarnára megpirítunk, és ezzel beszórjuk a sütit.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 519
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 57892
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timiana 5 recept

Ha IKEA-ba megyek, ezt nem hagyom ki. A fenti recept pont olyan, mint ami ott kapható. Bátran ajánlom mindenkinek, egyszerű, elrontani nem is lehet. A méretén senki ne lepődjön meg. Elég kicsi. Kb. 23 cm átmérőjű és  kb. 4 cm magas "torta". A svédek is ilyet csinálnak. Gluténmentes, lisztre érzékenyek is ehetik.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...