r
Nosalty Logó

Sváb galuska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Sváb galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raguhoz

Galuskához

Tetejére

Összesen 752 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raguhoz

Galuskához

Tetejére

Összesen 3005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raguhoz

Galuskához

Tetejére

Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1673.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 752 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    156.6 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6694 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    3726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1935.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    2081 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2043 micro
Összesen 3005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    293 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 114 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Raguhoz

Galuskához

Tetejére

Elkészítés

Raguhoz

  1. Olajon kicsit megfonnyasztjuk a cikkekre szeletelt hagymát, rátesszük a felszeletelt paprikát, paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Amikor egy kicsit sült a saját levében, rátesszük a darált húst, és felöntjük vízzel.

Galuskához

  1. Lisztet, tojást, vizet sóval jól kikeverjük, és forrásban lévő sós vízbe kiszaggatjuk.
  2. Amikor feljött a kiszaggatott galuska víz tetejére, leszűrjük, és a raguval összekeverjük.
  3. Olajjal kikent tepsibe öntjük.

Tetejére

  1. Tetejét kikevert tejföllel megkenjük, és 15 percig előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 32456
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sváb galuska
Salamon Csilla 1202 recept

Ezt a receptet egy nagyon régi szakácskönyvben találtam meg. Ilyen finomságokért szeretek kutakodni.

Hozzávalók

Raguhoz

Galuskához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...