Sütőtökkrémleves Brigitől
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Brigi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
221
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1766
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 408 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 951 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 1314 micro
-
β-karotin 6682 micro
-
β-crypt 5467 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
221
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 116.6 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 318 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2372 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 966 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 485 mg
-
Foszfor 672 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 3264.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7604 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 283 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 359 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 883 micro
-
α-karotin 10508 micro
-
β-karotin 53452 micro
-
β-crypt 43736 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
1766
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 273 micro
-
β-karotin 1388 micro
-
β-crypt 1136 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
46
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőtököt feldaraboljuk nagyobb darabokra, a magot kivesszük belőle, és közepes hőfokon legalább 2-2,5 órán át sütőben sütjük.
- Ha már puha a tök, és kicsit megkaramelizálódott, felolvasztjuk egy fazékban a vajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymákat, és kis hőfokon párolni kezdjük. Nem szabad, hogy megpiruljon vagy megégjen.
- Közben a héjától megtisztított sütőtök darabokat is hozzáadjuk, felöntjük 1,5-2 l vízzel, sózzuk, és forrástól számított 30-40 percig főzzük közepes hőfokon.
- Botmixerrel pépesítjük, tejfölös habarással sűrítjük, pirított baconszalonnával vagy pirítóssal, piritott tökmaggal és tökmagolajjal tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 140 perc
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 96598
- Feltöltés dátuma: 2012. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Brigi
65 recept
Lényegében még korábban egy hasonló receptet kipróbáltam, ott tulajdonképpen annyi volt a különbség, hogy a tököt rögtön meg kellett hámozni, és nem sütni, hanem főzni kellett. Egyszer azonban kipróbáltam úgy, hogy a tököt megsütöttem egészen addig, amíg több helyen megkaramelizálódott, és így tettem a levesbe, így sokkal ízletesebb és édeskésebb a leves. Ha elég sok tököt használunk hozzá, akkor a liszt akár el is hagyható, mert a tök önmagában eléggé sűrűvé teszi.