Sütőben sült rántott karfiol
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
175g karfiol18 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
53 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
456
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1818
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
62.3g karfiol6 kcal
-
14.7g tojás18 kcal
-
2.1g napraforgó olaj19 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
8.9g zsemlemorzsa35 kcal
-
7.6g napraforgó olaj67 kcal
Összesen
161
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 551 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 95.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
456
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 129.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2204 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 333 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 630 mg
-
Nátrium 1023 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 380.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 570 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 742 micro
Összesen
1818
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej karfiol
-
3 db tojás
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
5 dkg finomliszt
-
10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. Enyhén sós vízben 5-7 percig előfőzzük, majd szűrőbe tesszük, és hagyjuk langyosra hűlni.
- A tojásokat felverjük az étolajjal, sózzuk, ízlés szerint tehetünk bele kevés őrölt borsot is.
- A langyosra hűlt karfiolrózsákat először lisztbe, majd tojásba, végül morzsába forgatjuk.
- Tepsi vagy sütőtál aljába olajat öntünk, beletesszük a panírozott karfiolt, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Sütéskor az alatta lévő olajjal meglocsolhatjuk, de akár meg is forgathatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 473
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 67
- Össznézettség: 81840
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.
Ajánló
Rizzsel, krumplipürével, salátával vagy mártogatóssal kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Húsokhoz hasonlóan zöldségeket is süthetünk rántva, sütőben. Jó módszer nemcsak azoknak, akik olajat akarnak megspórolni, hanem a kevésbé olajos ételeket kedvelőknek is. Másik előnye, hogy a lakásban nem terjeng az olajszag....