Surströmming
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 634.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 176.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 784 micro
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 85.9 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2536.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1274 mg
-
Nátrium 517 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 20 mg
Víz
-
Összesen 706.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 55 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 668 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 554 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3135 micro
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
Elkészítés
- A burgonyákat enyhén sós vízben megfőzzük, ezután leszűrjük, majd hosszában négy felé vágjuk.
- A borsót néhány mentalevéllel picit sós-cukros vízben megpároljuk, majd leszűrjük
- A tányérokra felhelyezünk 2-2 db halat 4-4 db héjas főt burgonyát, és ízlés szerint málnákat végül, majonézzel díszítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 20 perc
Surströmming (Erjesztett, rohadó sós -savanyú hering) Ezt a receptet csak bevállalós, erős gyomrú gourmeteknek ajánlom!!! A svédek tavasszal lehalásszák az apró halivadékokat, a heringet sózzák, de éppen csak annyira, hogy meg ne rohadjon, majd 2 hónapon át hordóban erjesztik. Ezt követően konzervdobozokba adagolják, ám az erjedés ezután is folytatódik, így a fokozatosan növekvő nyomás miatt a dobozok felpúposodnak és fennáll a robbanás veszélye. A skandinávok tej vagy sör mellé vajas kenyérrel, sajttal, hagymával, paradicsommal és főtt vagy hajában sült krumplival fogyasztják.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!