r
Nosalty Logó

Sültparadicsomos quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
AlbiGasztro
Sültparadicsomos quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2791 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3549.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1064 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1470 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 2791 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    626 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat. Morzsoljuk el a vajkockákat a liszttel, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, és dolgozzuk össze. Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát kb. 30 cm átmérőjűre, majd fektessük a 25 cm-es kivajazott/kilisztezett sütőformába. Hűtőben 20 percig pihentessük.
  2. Amíg a tészta pihen, melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A paradicsomokat negyedeljük fel, tegyük tepsibe, alaposan sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal. Helyezzük az előmelegített sütő legfelső rácsára.
  3. A pihentetett tésztát villával szurkáljuk meg, majd béleljük ki sütőpapírral. Rizzsel töltsük meg a formát, majd süssük 20 percig, ezt követően vegyük ki belőle a rizst, majd süssük tovább 5-10 percig, míg szép aranyszínű nem lesz a tészta. Az elkészült tésztával együtt vegyük ki a sütőből a sült paradicsomokat is.
  4. Amíg a tészta sül, egy keverőtálban verjük fel a tojásokat. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. A legvégén keverjük bele az apróra vágott bazsalikomot.
  5. A megsült tésztát szórjuk meg a lereszelt parmezán felével, halmozzuk rá a sült paradicsomot, majd öntsük rá a bazsalikomos keveréket. A legvégén szórjuk meg a maradék parmezánnal, majd 20-25 percig süssük, míg kicsit megemelkedik és aranybarna nem lesz.
  6. Miután a quiche kissé kihűlt, emeljük ki a sütőformából, és tálaláskor bazsalikommal díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5296
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
AlbiGasztro 8 recept

Tökéletes vasárnapi ebéd, családodat és barátaidat is jól lakathatod vele.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...