r
Nosalty Logó

Sülthabos-epres-pezsgőtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mbernadett
Sülthabos-epres-pezsgőtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta készítése

Krém készítése

Hab készítése

Összesen 678 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta készítése

Krém készítése

Hab készítése

Összesen 5420 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta készítése

Krém készítése

Hab készítése

Összesen 310 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 678 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    182.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    910.4 g
  • Cukor
    840 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 5420 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Piskóta készítése

Krém készítése

Hab készítése

Elkészítés

Piskóta készítése

  1. A tojások fehérjét és sárgáját óvatosan szétválasztjuk.
  2. A fehérjét egy tálba öntjük. Habverővel felverjük a cukorral addig, amíg jó kemény lesz
  3. Majd hozzákeverjük a tojássárgáját, és cseppenként hozzáadjuk az ételfestéket.
  4. Ezután kerül bele a liszt, amit már fakanállal keverünk hozzá.
  5. Tortaformába öntjük, amit sütőpapírral bélelünk. Sütőbe tesszük, 10 percig nem nyitjuk rá a sütőt, 150 fokon sütjük negyed órát, ha kész és kihűlt, kettévágjuk.

Krém készítése

  1. 3 bögre porcukorhoz adjuk a 20 dkg vajat és a vaníliás cukrot.
  2. Ahogy keverjük, lassan adagoljuk a pezsgőt hozzá, látjuk, hogy milyen a krém, ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis pezsgőt, nagyon finom, könnyű krémet kapunk.

Hab készítése

  1. Visszatesszük a tortakarikába a kettévágott tortalap felét, körbetesszük a felszeletelt eperrel, megkenjük a krémmel, egy nagyon picit hagyunk a tetejére, rá a másik tortalap, majd a megmaradt krémet vékonyan körbekenjük a tetején.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval és egy kávéskanál fehérborecettel, porcukorral kemény habbá verjük, Akkor jó, ha már megáll a habverőn. A tojáshabot habzsákba töltjük, és a krém tetejére nyomkodjuk.
  3. Flambír pisztollyal megpirítjuk a torta tetején a tojáshabot.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1329
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mbernadett 3 recept

Páromnak csináltam, mikor anno bemutatott a szüleinek, hozzájuk vittük, egyszerűen csodálatos a lágyan omló krém, málnával is szoktam készíteni. Akkor levettem a lábukról őket, azóta is felhőtlen a viszonyunk.

Hozzávalók

Piskóta készítése

Krém készítése

Hab készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...