r
Nosalty Logó

Sült sertésmáj 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Sült sertésmáj 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2031 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 508 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    168.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2445.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    117 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1448 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32510 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    130 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1060 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2031 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4956 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A disznómájat 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A zsírt egy lábasban felolvasztjuk, és a fokhagymát beleszeleteljük .
  3. Amikor a fokhagyma már elkezd sülni, akkor beletesszük a májszeleteket, és 10-15 perc alatt lassú tűzön pirosra sütjük közepes lángon.
  4. Amikor megsült, kiszedjük egy lapos jénaiba, megszórjuk sóval és borssal, majd ráöntjük a megmaradt sült zsírt.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 60
  • 7 napos nézettség: 434
  • Össznézettség: 187442
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 16.

Ajánló

A májat sosem szabad előre sózni, mert kemény lesz tőle. Amikor kész, akkor kell sózni és borsozni. Nem kell sokáig sütni,  mert akkor meg a kiszáradás miatt lesz kemény. Hagymás tört krumplival tálaljuk. Én csak frissen szeretem, ezért pont annyit szoktam készíteni, amit egy evésre elfogyasztunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk disznóvágáskor a sült hús mellé elmaradhatatlan a friss máj megsütve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...