Sült sertésmáj 2.
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Edit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
125g sertésmáj168 kcal
-
38g mangalica zsír338 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
508
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
500g sertésmáj670 kcal
-
150g mangalica zsír1353 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2031
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
76.2g sertésmáj102 kcal
-
22.9g mangalica zsír206 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
309
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 42.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 412 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 611.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 89.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8128 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 8128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
508
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.3 g
Zsír
-
Összesen 168.3 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2445.7 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 117 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 1448 mg
-
Nátrium 436 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 358.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32510 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 130 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 153 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1060 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 32510 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
2031
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4956 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 4956 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sertésmáj
-
15 dkg mangalica zsír
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A disznómájat 1 cm-es szeletekre vágjuk.
- A zsírt egy lábasban felolvasztjuk, és a fokhagymát beleszeleteljük .
- Amikor a fokhagyma már elkezd sülni, akkor beletesszük a májszeleteket, és 10-15 perc alatt lassú tűzön pirosra sütjük közepes lángon.
- Amikor megsült, kiszedjük egy lapos jénaiba, megszórjuk sóval és borssal, majd ráöntjük a megmaradt sült zsírt.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 172
- Tegnapi nézettség: 60
- 7 napos nézettség: 434
- Össznézettség: 187442
- Feltöltés dátuma: 2010. november 16.
Ajánló
A májat sosem szabad előre sózni, mert kemény lesz tőle. Amikor kész, akkor kell sózni és borsozni. Nem kell sokáig sütni, mert akkor meg a kiszáradás miatt lesz kemény. Hagymás tört krumplival tálaljuk. Én csak frissen szeretem, ezért pont annyit szoktam készíteni, amit egy evésre elfogyasztunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
Nálunk disznóvágáskor a sült hús mellé elmaradhatatlan a friss máj megsütve.