r
Nosalty Logó

Sült paradicsomfészek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Sült paradicsomfészek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    827 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3787 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    727 micro
  • β-karotin
    3310 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1748 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomok csumás tetejét levágjuk (úgy 1-1,5 cm vastagon). A belsejüket kikanalazzuk.
  2. Konyhai papírtörlőre borítjuk a kivájt paradicsomokat és hagyjuk lecsepegni (kb. fél órán át).
  3. Sózzuk-borsozzuk a paradicsomok belsejét.
  4. Mindegyikbe ütünk egy tojást.
  5. 1-1 evőkanálnyitejszínt kanalazunk rá.
  6. Parmezánnal meghintjük a tetejüket.
  7. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük- épp annyira, hogy a tojás megszilárduljon.
  8. Forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 349
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21232
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 24.

Ajánló

Puha belsejű, ropogós héjú fehérkenyérrel tunkoljuk a paradicsomok belsejéből kifolyó finomságokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Konyhámban továbbra is a szuperegyszerűség jegyében telnek a napok. Élvezem, hogy pillanatok alatt, a legkisebb erőfeszítés nélkül, finom vacsorát varázsolok az asztalra- majd minden nap. Ismét segítségemre volt ebben, az emlúlt két hétben gyakran emlegetett, tapasos könyv. És még nincs vége a receptáradatnak...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...