r
Nosalty Logó

Sült padlizsán CulinaRita konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
CulinaRita
Sült padlizsán CulinaRita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1627 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    436 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt hosszanti irányban körülbelül 1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  2. A mozzarellát szintén hosszanti irányban elfelezzük, majd mindkét darabot fél centisre szeleteljük, a koktélparadicsomokat pedig elfelezzük.
  3. Egymást váltva ráhalmozzuk a sajtokat és a paradicsomokat a padlizsánokra, friss bazsalikom leveleket tépkedünk rájuk, majd sózzuk, és frissen őrölt borssal ízesítjük.
  4. 180 fokon előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen aranylóan elolvadt. Ez nem több 10 percnél.
  5. Díszítéshez friss bazsalikom leveleket használunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1964
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült padlizsán CulinaRita konyhájából
CulinaRita 49 recept

A padlizsán színébe egyszerűen szerelmes vagyok. Olyan szép zöldség, ugye? Egy darabból 4 fő részére készíthető ez az előétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...