r
Nosalty Logó

Sült kolbászos lecsó

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Sült kolbászos lecsó
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

452
Kalória
20g
Fehérje
28.8g
Szénhidrátok
30.2g
Zsír
551.7g
Víz
2.4g
Koleszterin
8.7g
Rost
16.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2711 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1432.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    551.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    349 micro
  • β-karotin
    1788 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8593.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    6951 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.8 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    3310.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    985 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1306 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2094 micro
  • β-karotin
    10727 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    46314 micro
  • Lut-zea
    6427 micro
Összesen 2711 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1082 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk. A paprikák végét benyomjuk, és egy húzással megszabadulunk a csumától, majd karikára vágjuk. A paradicsomot kockázzuk, a kolbászt vékony karikákra szeleteljük.
  2. A zsírt kiolvasztjuk, majd kis lángon megsütjük rajta a kolbászkarikákat. Ha kiizzadták a gyönyörű paprikás színüket, és roppanósra sültek, szűrőlapáttal kiemeljük őket.
  3. Jöhet a hagyma - pár percig kavargatjuk, míg kissé összeesik.
  4. Utána a paprika (a csípős is), ők is csak addig, amíg picit megfonnyadnak.
  5. Utoljára a paradicsom, majd lefedve kb 20-25 percig rotyogtatjuk, amíg gyönyörű piros leve nem lesz. Ha úgy gondoljuk, kész (mindenki más puhaságot preferál), sózzuk, majd hozzáadjuk a sült kolbászkarikákat.
  6. Egyet keverünk rajta, és kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Tulajdonképpen majdnemhogy szégyenlem magam, hogy lecsóreceptet küldök be, de hát...biztosan vannak még kezdők. Ráadásul a lecsót mindenki máshogy szereti. Aki a szaftos, paradicsomos, kicsit csípőset kedveli, tojás és tarhonya nélkül, fehér kenyérrel...annak erősen ajánlom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!