r
Nosalty Logó

Sült kacsamell csilis-narancsos étcsokoládé öntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sült kacsamell csilis-narancsos étcsokoládé öntettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1012
Kalória
54.6g
Fehérje
73.5g
Szénhidrátok
56g
Zsír
488.7g
Víz
260.8g
Koleszterin
11g
Rost
55.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2388.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    488.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    294 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 1012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.8 g

Zsír

  • Összesen
    167.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7165 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2160 mg
  • Nátrium
    3757 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1466.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    458 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    662 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    883 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 3037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

  1. A kacsamellet besózzuk, borsozzuk. A serpenyőbe 20 g vajat melegítünk, és a kacsamellet jó ropogós pirosra elősütjük. Minden oldalán. Amíg sül, egy lábast előveszünk a csokiöntetnek.
  2. Megolvasztunk 50 g vajat, belerakjuk a 70%-os étcsokoládét, felöntjük 2-3 dl vízzel, kavargatjuk. Beleteszünk egy csipet sót, egy narancs reszelt héját és levét. Nem szabad felforralni!
  3. Végül beleteszünk 3 db kicsi cayenne chili paprikát. Pár percig kevergetjük. Kivesszük a chilit és kész. A csokiöntetet félretesszük.
  4. A kacsahúst tepsibe tesszük, mellétesszük a narancsokat, egy-egynek a levét ráfacsarjuk. Lefedjük fóliával, és 160 fokos sütőben 2 órán át sütjük. Omlós lesz a húsa, ha alacsony hőfokon sütjük hosszú ideig. Aki nem szereti rózsaszínen, sütheti kicsit tovább is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádom a csokoládét. A kacsát is. És a kettő együtt isteni! Főleg, ha meg van bolondítva fanyar naranccsal és csípős csilivel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!