r
Nosalty Logó

Sült hús zsíros kenyérhez

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kobra
Sült hús zsíros kenyérhez
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 55% Zsír
Összesen 1078 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 55% Zsír
Összesen 6465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 55% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 55% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1078 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 55% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    663.9 g
  • Telített zsírsav
    249 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    285 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5096.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    3669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1147 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 6465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 55% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésoldalast felszeleteljük a csontok mellett, és annyi vízbe tesszük fel főzni, ami bőven ellepi.
  2. Hozzáteszünk két-három gerezd fokhagymát, babérlevelet és sót. Addig főzzük közepes lángon, míg az oldalas jó puha nem lesz.
  3. Ahogy megfőtt az oldalas, leöntjük róla a főzővizet egy külön edénybe (jó lesz a kutya kajájához:) ).
  4. Azonnal hozzátesszük a tetszés szerinti mennyiségű (de minimum fél kg) zsírt, ami mindenképp hagyományos sült zsír legyen, ne préselt. Még teszünk hozzá pici sót és két fokhagymagerezdet apróra vágva.
  5. Folyamatosan kavargatva addig sütjük, míg a hús szépen megpirul.
  6. Kihűtjük kis tálkában, és a friss kenyérre kenjük a finomságot. Hűtőben sokáig eláll.
  7. Ha nem bírjuk megállni, még melegen petrezselymes rizzsel kitűnő ebéd vagy vacsora. :)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 10401
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekkorom óta nagy kedvenc nálunk a sült hús-zsíros kenyér. A friss kenyérre kent zsír és a rászeldelt husi valami isteni kaja volt, és a mai napig imádjuk. Legtöbbször oldalasból készítettük, de lehet tarjából is. Karajból, combból nem jó, mert túl száraz lesz. Mi legtöbbször úgy készítettük, hogy még melegen ebédre vagy vacsorára petrezselymes rizzsel ettük meg egy részét. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...