Sült hal kaffir lime-os sörtésztában
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
Sörtészta elkészítése
-
28g tojás35 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g lime levél0 kcal
-
50g sör22 kcal
-
0g só0 kcal
Hal sütése
-
250g tőkehalfilé205 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
Sörtészta elkészítése
-
55g tojás69 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g lime levél0 kcal
-
100g sör43 kcal
-
0g só0 kcal
Hal sütése
-
500g tőkehalfilé410 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
Sörtészta elkészítése
-
6.9g tojás9 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g lime levél0 kcal
-
12.5g sör5 kcal
-
0g só0 kcal
Hal sütése
-
62.4g tőkehalfilé51 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.5 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1088 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 633 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 275.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2176 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 1265 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 550.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 220 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 492 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 267 micro
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Hozzávalók
Sörtészta elkészítése
-
1 db tojás
-
4 púpozott ek finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
5 db lime levél
-
1 dl sör
-
só ízlés szerint
Hal sütése
-
50 dkg tőkehalfilé
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
5 dkg finomliszt
Elkészítés
Sörtészta elkészítése
- Először elkészítjük a sörtésztát. Ehhez egy tálban verjük fel a tojást.
- Tegyük bele a lisztet, sütőport, felaprított lime leveleket és a sört.
- Tegyünk bele sót, és keverjük alaposan össze. Akkor jó a tészta, ha a palacsinta tésztánál egy kicsit sűrűbb és levegősebb állagot kapunk. Így tegyünk hozzá, ha szükséges, még lisztet vagy sört.
- Most jön az izgalmasabb rész, ezért töltsünk magunknak egy pohárral a sörből. Azt nyilván nem írtam, hogy csak olyan sört használjunk, amit szívesen megiszunk.
Hal sütése
- A halfiléket pár órával korábban vegyük elő a fagyasztóból, és lassan olvasszuk ki, de ha sikerül frissen vásárolnunk, használjunk friss halat.
- A halszeleteket vágjuk ketté, mert így könnyebben meg tudjuk majd sütni, és a tészta is jobban megtapad. Szintén fontos, hogy a halakat először egy papírtörlővel vagy egy tiszta konyharuhával finoman töröljük szárazra.
- Egy serpenyőbe tegyünk kevés, két-három evőkanál olajat. Azt javaslom, ne bő olajban süssük. Egyrészt túl olajos lesz a hal, másrészt megöli a citrusos ízt.
- A halat megsózzuk, megforgatjuk a lisztben, és ezután a folyékony tésztában. Beletesszük a forró serpenyőbe (egyszerre több szeletet is süthetünk), és mind a két oldalát 2-3 percig sütjük.
- A kész halakat egy papírszalvétára tesszük, hogy a maradék olajat is felitathassuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1597
- Feltöltés dátuma: 2015. január 25.
Ajánló
Talán örök probléma a kevés olaj felhasználása esetén, hogy a tészta azon fele, ami épp nem sül, elkezd lefolyni a halról. Ezért meg lehet azt is próbálni, hogy miután beleteszed a halszeleteket az olajba, lefeded pár percre a serpenyőt. Ekkor a forró gőzben a halak még nyers oldalán is szilárdabbá válik a bunda, és így nem folyik szét a serpenyőben. Csak egy rövid ideig lehet letakarni, mert a halból távozó víz ellágyíthatja a tésztát, és akkor nem lesz ropogós. A fedő levételével meg lehet fordítani a halat, és szintén sütni egy-két percig. Ekkor már nem is kell újra letakarni. Úgy gondolom, hogy egy kis odafigyeléssel rengeteg olajtól szabadíthatjuk meg magunkat és a tiszta konyhánkat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kaffir lime levél különlegesen citrusos ízt ad az ételeknek, ezért régóta rendszeres látogató a konyhámban. Mivel többnyire lefagyasztva, nagyobb kiszerelésben kapható, ezért bátran használom.