Sült fügés saláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
451
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
900
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 983 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 372 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.4 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 441.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1109 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1818 micro
Összesen
451
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1966 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 743 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 616 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.9 g
-
Cukor 156 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 882.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2218 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3635 micro
Összesen
900
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- A fügéket félbevágjuk, és vágott felükkel felfelé tűzálló tálba, vagy tepsibe rakjuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- A rukkolát megmossuk, szárítjuk, és egy tálra halmozzuk.
- Ráhelyezzük a sült fügéket, megszórjuk kéksajttal.
- Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és a salátára locsoljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3038
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.
Ajánló
Fogyaszthatjuk magában, de sült szárnyasokhoz is jól illik. Hidegen, melegen egyaránt kínálható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ehhez a salátához a fügét félbevágva kissé elősütöttem. Tömörebb lett az állaga, koncentrálódott az íze. A füge édességét jól ellensúlyozta a rukkola csípőssége, és a sós kéksajt. A saláta ízeit a balzsamecetes öntet fogta össze.