r
Nosalty Logó

Sült fügés saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült fügés saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 451 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 900 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 81 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 451 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1966 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3635 micro
Összesen 900 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A fügéket félbevágjuk, és vágott felükkel felfelé tűzálló tálba, vagy tepsibe rakjuk.
  2. Előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A rukkolát megmossuk, szárítjuk, és egy tálra halmozzuk.
  4. Ráhelyezzük a sült fügéket, megszórjuk kéksajttal.
  5. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és a salátára locsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3038
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.

Ajánló

Fogyaszthatjuk magában, de sült szárnyasokhoz is jól illik. Hidegen, melegen egyaránt kínálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ehhez a salátához a fügét félbevágva kissé elősütöttem. Tömörebb lett az állaga, koncentrálódott az íze. A füge édességét jól ellensúlyozta a rukkola csípőssége, és a sós kéksajt. A saláta ízeit a balzsamecetes öntet fogta össze.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...