r
Nosalty Logó

Sült fetakrém paprikával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Sült fetakrém paprikával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3806.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    925 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    2115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3068 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    214 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

  1. A paprikát megmossuk, felcsíkozzuk.
  2. A fetát egy kisebb méretű tepsibe helyezzük, meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal és beledörzsöljük a paprikát és a borsot. Mellétesszük a felcsíkozott paprikákat is.
  3. 200 C fokon 15-20 perc alatt megsütjük őket, vagy amíg a sajt szélei aranybarnák nem lesznek. A fetának puhának és omlósnak kell lennie.
  4. A fetát picit késsel összenyomkodjuk, majd aprítógépbe tesszük a paprikával és 1 ek olajjal együtt. Simára daráljuk.
  5. Tálba tesszük. A tetejét díszíthetjük még egy kis olívaolajjal és piros paprikával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 350
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradék feta felhasználásához tökéletes. Kínálhatjuk pitával, chipsszel, bármilyen zöldségekkel.

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...