Sült fetakrém paprikával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
170
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
680
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
158
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 951.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 529 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 767 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
170
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 56.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3806.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 925 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 672 mg
-
Nátrium 2115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 276.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 527 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 241 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3068 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
680
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 883.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 712 micro
-
β-crypt 214 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
-
185 g feta sajt
-
2 ek olívaolaj
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
1 ízlés szerint cayenne paprika
Elkészítés
- A paprikát megmossuk, felcsíkozzuk.
- A fetát egy kisebb méretű tepsibe helyezzük, meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal és beledörzsöljük a paprikát és a borsot. Mellétesszük a felcsíkozott paprikákat is.
- 200 C fokon 15-20 perc alatt megsütjük őket, vagy amíg a sajt szélei aranybarnák nem lesznek. A fetának puhának és omlósnak kell lennie.
- A fetát picit késsel összenyomkodjuk, majd aprítógépbe tesszük a paprikával és 1 ek olajjal együtt. Simára daráljuk.
- Tálba tesszük. A tetejét díszíthetjük még egy kis olívaolajjal és piros paprikával.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 350
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Júlia
207 recept
Maradék feta felhasználásához tökéletes. Kínálhatjuk pitával, chipsszel, bármilyen zöldségekkel.