r
Nosalty Logó

Sült csirkés rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült csirkés rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3001 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2440.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1204 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6002 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 1189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csíkokra vágott hagymát (vagy kockákra, ki hogy szereti) pici olajon kis vízzel megpároljuk, a végén beleforgatjuk a felkockázott sült csirkét és a répát, valamint 2 ek tejfölt.
  2. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük (valamint én egy pici kaprot is tettem hozzá). Néhányszor átforgatjuk, majd egy tepsi aljára elrendezgetjük.
  3. Erre jön a főtt karfiol, amire ráöntjük a maradék tejfölt (én először belekevertem a sót és borsot).
  4. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd mehet a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7703
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik nap sült csirkét ettem főtt répával és főtt karfiollal, másnapra csak a csirkemell maradt, ami nekem magában túl száraz, ezért gondoltam, összeütök belőle valamit, és ez lett az eredmény :) Gyakorlatilag maradékokból készült, mégis teljesen más, mint külön-külön fogyasztva. Én nagyon szeretem a tejfölt, ezért tálaláskor is nyakon öntöm még egy-két kanállal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...