adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 15% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
88g fejtett bab291 kcal
-
328 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
10g melasz29 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
656
kcal
- 15% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
700g fejtett bab2331 kcal
-
400g kolozsvári szalonna2620 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
80g melasz232 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
5249
kcal
- 15% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
51.5g fejtett bab171 kcal
-
29.4g kolozsvári szalonna193 kcal
-
13.2g vöröshagyma5 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
5.9g melasz17 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
386
kcal
- 15% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 807.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 41.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
656
kcal
- 15% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.8 g
Zsír
-
Összesen 284.6 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6461.7 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 1898 mg
-
Vas 79 mg
-
Magnézium 1552 mg
-
Foszfor 2523 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 497 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 109 mg
VÍZ
-
Összesen 331.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2751 micro
-
Kolin: 484 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
5249
kcal
- 15% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 475.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
386
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg kolozsvári szalonna
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 evőkanál melasz
-
1 ek bors
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A babot beáztatjuk éjszakára.
- Másnap leszűrjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy, sütőbe is tehető edényben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a durvára vágott hagymát, és kicsit átsütjük
- Ha a szalonna már roppanós, hozzáadjuk a melaszt, a mustárt és a borsot, elkeverjük, és 2-3 percig kis lángon főzzük.
- Közben egy teáskannában vizet forralunk.
- A babot hozzáadjuk a többihez, jól elkeverjük, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy a babot egy ujjnyival ellepje.
- Lefedjük az edényt, és 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és fél óránként egyet kavarva rajta, kb. 2-2,5 órán át sütjük. Ha a közben elfőne a víz, pótoljuk. Akkor jó, ha a bab már puha, de még nem esett szét.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 28134
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 27.
Ajánló
Ha a paradicsomos verziót szeretnénk elkészíteni, a víz felét pótoljuk ki paradicsomlével.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Az angolok reggelijének egyik alapja - mellesleg szerintem valami hasonlót ettek a vadnyugaton is!