r
Nosalty Logó

Steak ahogyan a Ring Caféban készül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Steak ahogyan a Ring Caféban készül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
grill
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 513 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1027 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hűtőből kivett húst sütés előtt hagyjuk, hogy 20 percig szobahőmérsékletűre melegedjen, majd másfél centi vastagságú, tenyérnyi szeletekre vágjuk.
  2. Sütéshez egy jó vastag aljú serpenyőt válasszunk, majd együtt olvasszuk fel benne a vajat és az olívaolajat.
  3. A zsiradék akkor elég meleg a sütéshez, amikor a tenyerünket a serpenyő fölé helyezve megfogja a zsírgőz, ami kissé tapadni fog. Ilyenkor tökéletes a zsiradék a sütéshez.
  4. Helyezzük bele a steaknek való hússzeleteket a serpenyőbe. Akkor jó, ha erőteljes sercegést hallunk. Süthetünk több steak-et is egyszerre, csak arra figyeljünk, hogy hagyjunk elegendő helyet (kb. két ujjnyit) közöttük, mert különben elkezdenek főni.
  5. Minimum 2 percig hagyjuk a serpenyőt és a forró zsiradékot, hogy végezhesse a dolgát. Semmiképpen se rázogassuk a serpenyőt, hagyjuk nyugodtan sülni a hússzeleteket, mert azok majd szépen leválnak a serpenyő felületéről, amint megfelelő pörzsanyagok képződtek rajtuk.
  6. Ezután fordítsuk meg a húsokat, és azon nyomban sózzuk, borsozzuk, ugyanis ekkor még a forró szaftok feloldják, illetve kioldják a fűszerekben található értékes aromákat. Ha mindent jól csináltunk, a hús nem egyenletesen szürkés lesz, hanem széleinél és a közepénél erőteljesen barna karamellizációk jelennek meg.
  7. Várjuk meg, amíg a hús felszíne elkezd rózsaszínűen gyöngyözni, ekkor a húsban lévő szaftok, amelyek az előbb még a másik irányba áramoltak, ezen a felén próbálnak kiszabadulni, de mivel megfelelő kérget sütöttünk a húsokra, ezért az értékes szaftokat a kéreg nem hagyja kifolyni.
  8. Tegyük be a húst serpenyővel együtt az előmelegített 150-160 fokos sütőbe, és süssük majdnem készre. Ebben az esetben azért nincs pontos sütési idő, mert a készenléti állapot értsd: rare, medium rare, stb. mindig a hús középpontjában tálaláskor mérhető hőmérsékletre vonatkozik, tehát erősen befolyásolja a hús keresztmetszete, mérete, illetve, hogy csontos vagy filézett steakkel van-e dolgunk. Én azt szoktam mondani, hogy 2 perc, 2 perc, 4 perc, és készen is van. Az első két intervallum a serpenyőben eltöltött időt, míg a harmadik a sütőben eltöltött időt jelenti. Végezetül sózzuk, borsozzuk.
  9. Ezek után jöhet a pihentetés. Nagyon fontos, hogy minden fentiek szerint készülő húst a hőközlés befejezése után legalább a sütési idő feléig, de inkább 2/3-áig pihentessük egy meleg, de semmiképpen sem forró helyen, alufóliával lazán letakarva a kihűlés elkerülése végett.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 285
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 167637
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Ajánló

Friss salátával vagy fóliás burgonyával és egy pikáns kéksajt mártással kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A steak története helyett jöjjön inkább 1-2 jó tanács, amit érdemes megfogadnod, ha igazán remek steaket szeretnél készíteni: Az első és egyben legfontosabb dolog a jó steak készítésénél a megbízható hentestől beszerzett, jó minőségű steaknek való hús beszerzése. A sütéshez használt serpenyő gondos kiválasztása, amely egy jó minőségű, vastag aljú serpenyő legyen, mivel ezeknek a típusú serpenyőknek az alja több hőt tárol, és nem hűti le az edényt a steak-ünk, valamint a sütési folyamat közben is végig egyenletes hőközlésre képes.  Az olajban történő pácolást, ha lehet, végleg felejtsük el. Az igaz, hogy az olaj nagyon jól tartósít, viszont közben vízelvonó képessége dolgozik, és dehidratál, ezért szigorúan tilos bő olajban pácolni a minőségi steak-et.  Lehet, hogy elsőre bizarrul hangzik, de egyszer feltétlenül meg kell kóstolnod egy nagyon jó minőségű húst angolosra vagy legalább medium well módozatra sütve. Hidd el, ezek után már nincs visszaút, mert egyszerűen imádni fogod!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...