r
Nosalty Logó

Stangli Marcsisef konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Stangli Marcsisef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    228.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4789.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    2020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1982 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1874 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 3304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztbe morzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és a sót. Kicsit lágy lesz a tészta, ezért pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A deszkát alaposan belisztezzük, és jó fél cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd tepsire téve megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal vagy egész köménymaggal, esetleg mákkal.
  3. Ezután derelyevágóval (rádli) vagy késsel, egyenlő nagyságú csíkokra vágjuk.
  4. Nagyon forró sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28882
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 05.

Ajánló

Ez a tészta mennyiség kb. 2 kisebb tepsibe elegendő. A tészta fóliába csomagolva akár egy hétig is eláll. Mindig csak akkora adagot vegyünk ki belőle, amennyit éppen kisütünk. Napokig ropogós marad, ha el nem fogy. Jó étvágyat kívánok!   

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Tere-fere, sörözgetés, borozgatás közben kellemes ropogtatnivaló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...