Spenótos raita
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
P.
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
77
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
310
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 734.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 414 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 121.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 174 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2030 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4391 micro
Összesen
77
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2937.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 634 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 1657 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 484.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 783 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 697 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8121 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17565 micro
Összesen
310
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1322 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2858 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A joghurtot ízesítsük sóval, borssal és annyi fűszerrel, amennyivel szeretnénk.
- Keverjük bele az apróra vágott spenótot és mazsolát.
- Tálaláskor még szórjuk meg édes pirospaprikával.
- Behűtve fogyasszuk.
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8533
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 22.
Ajánló
pH besorolás: enyhén savasít Házi sütésű naannal fogyasszuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
P.
171 recept
A raiták Inidában honos mártogatók. Előételként fogyasztják, de reggelire is az asztalra kerülhet. Általában papaddamot sütnek hozzá, ezek kisebb korong alakúra sütött tészták, de eszik naannal, csapátival, és egyéb honos kenyérfélékkel is. A raita lényege, hogy joghurtot fűszereznek (indiai fűszerekkel) és zöldségeket tesznek hozzá, de ismeretes például a mazsolás édes raita is. Finom curryk kísérője, előétele lehet, frissen sütött indiai kenyérrel mártogatva.