r
Nosalty Logó

Spenótos galette

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kristyán Fanni
Spenótos galette
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

349
Kalória
9.4g
Fehérje
30g
Szénhidrátok
21.8g
Zsír
112.6g
Víz
93.4g
Koleszterin
2.3g
Rost
769.5mg
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2093 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6773 micro
Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5834.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    3363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    675.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1597 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18941 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40635 micro
Összesen 2093 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3240 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót.
  2. Elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű vajat, hozzáadjuk az ecetet, majd kanalanként a hideg vizet.
  3. Összegyúrjuk, majd 30 percet pihentetjük a hűtőben.
  4. Miután eleget pihent, kinyújtjuk, a tölteléket pedig kör alakban elolvasztjuk rajta. Hagyjunk 4-5 centis sávot a széleken!
  5. A tészta szélét hajtsuk fel a töltelékre, majd kenjük meg egy felvert tojással.
  6. A pitét díszítsük póréhagymával és ricottadarabokkal, de akár fetát is használhatunk.
  7. Rakjuk 200°C fokos előmelegített sütőbe, és kb. 40 perc alatt süssük készre.
  8. A sütőből kivéve friss kaporral díszíthetjük.

Töltelék

  1. Az átmosott spenóthoz hozzáadjuk a ricottát, a zúzott fokhagymagerezdeket, a sót és a kaprot.
  2. Az összekevert tölteléket elegyengetjük a kinyújtott tészta közepén.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható össze a tartósított formájával, szóval elő a levelekkel, és készítsünk belőle valami mutatósat. Például ezt a pitét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyors lazacos pite krémsajttal

Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető sós pite egy egészen új szintre emeli a péksütemények elé állított elvárásokat. A krémsajt tökéletes kiegészítője a füstölt lazacnak, ...

Nosalty

Tradicionális flódni

A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!