r
Nosalty Logó

Spenótos galette

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Spenótos galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2093 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6773 micro
Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5834.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    3363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1597 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18941 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40635 micro
Összesen 2093 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3240 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót.
  2. Elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű vajat, hozzáadjuk az ecetet, majd kanalanként a hideg vizet.
  3. Összegyúrjuk, majd 30 percet pihentetjük a hűtőben.
  4. Miután eleget pihent, kinyújtjuk, a tölteléket pedig kör alakban elolvasztjuk rajta. Hagyjunk 4-5 centis sávot a széleken!
  5. A tészta szélét hajtsuk fel a töltelékre, majd kenjük meg egy felvert tojással.
  6. A pitét díszítsük póréhagymával és ricottadarabokkal, de akár fetát is használhatunk.
  7. Rakjuk 200°C fokos előmelegített sütőbe, és kb. 40 perc alatt süssük készre.
  8. A sütőből kivéve friss kaporral díszíthetjük.

Töltelék

  1. Az átmosott spenóthoz hozzáadjuk a ricottát, a zúzott fokhagymagerezdeket, a sót és a kaprot.
  2. Az összekevert tölteléket elegyengetjük a kinyújtott tészta közepén.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 989
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos galette
Kristyán Fanni 107 recept

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható össze a tartósított formájával, szóval elő a levelekkel, és készítsünk belőle valami mutatósat. Például ezt a pitét.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...