Spenótos galette
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
30g finomliszt109 kcal
-
1g só0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
1g almaecet0 kcal
-
7g víz0 kcal
-
9g tojás12 kcal
Töltelék
Összesen
349
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 972.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 561 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 112.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3157 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6773 micro
Összesen
349
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.4 g
Zsír
-
Összesen 131 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 561 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5834.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 1040 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 389 mg
-
Foszfor 918 mg
-
Nátrium 3363 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 675.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2889 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 1597 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 793 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 1175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18941 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40635 micro
Összesen
2093
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1510 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3240 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót.
- Elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű vajat, hozzáadjuk az ecetet, majd kanalanként a hideg vizet.
- Összegyúrjuk, majd 30 percet pihentetjük a hűtőben.
- Miután eleget pihent, kinyújtjuk, a tölteléket pedig kör alakban elolvasztjuk rajta. Hagyjunk 4-5 centis sávot a széleken!
- A tészta szélét hajtsuk fel a töltelékre, majd kenjük meg egy felvert tojással.
- A pitét díszítsük póréhagymával és ricottadarabokkal, de akár fetát is használhatunk.
- Rakjuk 200°C fokos előmelegített sütőbe, és kb. 40 perc alatt süssük készre.
- A sütőből kivéve friss kaporral díszíthetjük.
Töltelék
- Az átmosott spenóthoz hozzáadjuk a ricottát, a zúzott fokhagymagerezdeket, a sót és a kaprot.
- Az összekevert tölteléket elegyengetjük a kinyújtott tészta közepén.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 989
- Feltöltés dátuma: 2024. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kristyán Fanni
107 recept
Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható össze a tartósított formájával, szóval elő a levelekkel, és készítsünk belőle valami mutatósat. Például ezt a pitét.