r
Nosalty Logó

Spenótos burgonyagombóc juhtúrós tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos burgonyagombóc juhtúrós tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gombóchoz

Az öntethez

A szóráshoz

Összesen 1359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gombóchoz

Az öntethez

A szóráshoz

Összesen 2714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gombóchoz

Az öntethez

A szóráshoz

Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2890.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    2140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    230 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1241 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2798 micro
Összesen 1359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5781.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    4279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    460 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2483 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5595 micro
Összesen 2714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

Az öntethez

A szóráshoz

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, langyosra hűtjük, majd villával megtörjük.
  2. Hozzáadjuk a spenótpürét, a sót, a tojást, a lisztet, a búzadarát, és tésztává gyúrjuk. (A liszt mennyisége a burgonya minőségétől függően változhat.)
  3. Ezt követően kis gombócokat formázunk belőle. Forró sós vízben megfőzzük. (A gombócok akkor készek, amikor a víz felszínére jönnek.) Leszűrjük, és melegen tartjuk.
  4. Az öntethez a juhtúrót meglangyosítjuk, és hozzákeverjük a tejfölt és a sót, ha szükséges.
  5. A szalonnát kockákra vágjuk és egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben pirosra sütjük.
  6. A spenótos burgonya-gombócokat melegen, juhtórós tejföllel meglocsolva, pirított szalonnakockákkal meghintve kínáljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6482
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 01.

Ajánló

A spenótpüréhez használhatunk fagyasztott és friss spenótot is. Ez utóbbiból vegyünk egy nagy marékkal, forró sós vízben néhány percig főzzük, leszűrjük, majd turmixoljuk, és ezt keverjük a tésztához.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis játék a spenóttal. Íze jól passzol a burgonya-gombócéhoz, ugyanakkor szép színessé varázsolja. Önálló ételként, juhtúrós-tejfölös öntettel és persze megkoronázva sült szalonna kockákkal is igen kiváló, de tálalhatjuk paradicsomszósszal, sajttal megszórva, vagy akár köretként is kínálhatjuk. Változatos elkészítése csak fantáziánktól függ. :)

Hozzávalók

A gombóchoz

Az öntethez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...