r
Nosalty Logó

Spenótos burgonyagombóc juhtúrós tejföllel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Spenótos burgonyagombóc juhtúrós tejföllel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gombóchoz

Az öntethez

A szóráshoz

1359
Kalória
36.2g
Fehérje
143.9g
Szénhidrátok
69.7g
Zsír
230g
Víz
194g
Koleszterin
7.1g
Rost
4.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gombóchoz

Az öntethez

A szóráshoz

Összesen 1359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gombóchoz

Az öntethez

A szóráshoz

Összesen 2714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gombóchoz

Az öntethez

A szóráshoz

Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2890.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    2140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    230 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1241 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2798 micro
Összesen 1359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5781.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    4279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    460 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2483 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5595 micro
Összesen 2714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, langyosra hűtjük, majd villával megtörjük.
  2. Hozzáadjuk a spenótpürét, a sót, a tojást, a lisztet, a búzadarát, és tésztává gyúrjuk. (A liszt mennyisége a burgonya minőségétől függően változhat.)
  3. Ezt követően kis gombócokat formázunk belőle. Forró sós vízben megfőzzük. (A gombócok akkor készek, amikor a víz felszínére jönnek.) Leszűrjük, és melegen tartjuk.
  4. Az öntethez a juhtúrót meglangyosítjuk, és hozzákeverjük a tejfölt és a sót, ha szükséges.
  5. A szalonnát kockákra vágjuk és egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben pirosra sütjük.
  6. A spenótos burgonya-gombócokat melegen, juhtórós tejföllel meglocsolva, pirított szalonnakockákkal meghintve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Egy kis játék a spenóttal. Íze jól passzol a burgonya-gombócéhoz, ugyanakkor szép színessé varázsolja. Önálló ételként, juhtúrós-tejfölös öntettel és persze megkoronázva sült szalonna kockákkal is igen kiváló, de tálalhatjuk paradicsomszósszal, sajttal megszórva, vagy akár köretként is kínálhatjuk. Változatos elkészítése csak fantáziánktól függ. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!