r
Nosalty Logó

Spenót babáknak 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Spenót babáknak 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A spenóthoz

A beurre manié-hez

274
Kalória
9.1g
Fehérje
22g
Szénhidrátok
15.3g
Zsír
71.4g
Víz
30.1g
Koleszterin
2g
Rost
7.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A spenóthoz

A beurre manié-hez

Összesen 274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A spenóthoz

A beurre manié-hez

Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A spenóthoz

A beurre manié-hez

Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4073 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8786 micro
Összesen 274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    698 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17571 micro
Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1327 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2862 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

A spenóthoz

  1. A tejet a felengedett spenótpürével kis lábasba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt és késsel kilapított fokhagymagerezdeket.
  3. Felforraljuk.
  4. Közben elkészítjük a sűrítésheza beurre manié-t: az egyenlő mennyiségű vajat és lisztet a kezünkkel jól összedolgozzuk, majd a forró spenóthoz adjuk.
  5. Kevergetve pár percig főzzük, összeforraljuk és kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Nő az aprónép, már nem krumplival és vízzel kapja a spenótot, hanem úgy, ahogy a nagyok is eszik. Abszolút hétköznapi spenót, csak nem rántással, hanem beurre manié-vel sűrítettem a főzeléket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!