r
Nosalty Logó

Spárgasaláta hollandi mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spárgasaláta hollandi mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A spárga salátához

A hollandi mártáshoz

Összesen 463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A spárga salátához

A hollandi mártáshoz

Összesen 1849 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A spárga salátához

A hollandi mártáshoz

Összesen 192 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    179.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1074 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    1796 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3567 micro
Összesen 1849 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A spárga salátához

A hollandi mártáshoz

Elkészítés

A spárga salátához

  1. Az eltördelt fej felőli spárgasípokat forrásban lévő enyhén sós, cukros vízben 5-6 percig főzzük. (Maradjon roppanós a spárga.)
  2. Ezt követően a spárgát egy hideg vízzel megtöltött tálba szedjük, majd lecsöpögtetjük és konyharuhára vagy papírtörlőre szedve leitatjuk a nedvességet és egy tálra rakosgatjuk.
  3. Közben megfőzzük a tojást, majd megpucoljuk.
  4. A szalonnát csíkokra szeleteljük és kiolvasztjuk a zsírját, majd kicsit megpirítjuk.
  5. A spárgát meglocsoljuk hollandi mártással, megszórjuk szalonnapörccel és félbevágott főtt tojással tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17035
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hollandi mártás a spárga remek kísérőnek bizonyult, így saláta formájában is elkészíthetjük. A salátához az eltördelt fej felőli spárgasípokat használjuk. (Az egész spárgasípok két végét megfogva meghajlítjuk, pont a megfelelő helyen fog eltörni.) A megmaradt alsó részből készíthetünk levest, mártást, felfújtat. A zöld színű spárga nekem valahogy jobban ízlik, ha jó zsenge, pucolni sem szükséges, legfeljebb csak az alsó részét.

Hozzávalók

A spárga salátához

A hollandi mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...