Spárgasaláta hollandi mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
A spárga salátához
-
125g zöldspárga18 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
A hollandi mártáshoz
-
15g tojássárgája48 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
13g fehérborecet2 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
463
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
A spárga salátához
-
500g zöldspárga70 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
A hollandi mártáshoz
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g fehérborecet10 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
1849
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
A spárga salátához
-
52.2g zöldspárga7 kcal
-
10.4g füstölt szalonna68 kcal
-
12.5g főtt tojás19 kcal
A hollandi mártáshoz
-
6.3g tojássárgája20 kcal
-
10.4g vaj75 kcal
-
5.2g fehérborecet1 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.9g salottahagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
192
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 45 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 351 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 138.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 892 micro
Összesen
463
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 40.2 g
Zsír
-
Összesen 179.8 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1417.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 752 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 553.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1227 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 235 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 922 mg
-
Retinol - A vitamin: 1074 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 1796 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3567 micro
Összesen
1849
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
A spárga salátához
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 db főtt tojás
A hollandi mártáshoz
-
3 db tojássárgája
-
10 dkg vaj
-
0.5 dl fehérborecet
-
1 teáskanál négyszínű bors
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
A spárga salátához
- Az eltördelt fej felőli spárgasípokat forrásban lévő enyhén sós, cukros vízben 5-6 percig főzzük. (Maradjon roppanós a spárga.)
- Ezt követően a spárgát egy hideg vízzel megtöltött tálba szedjük, majd lecsöpögtetjük és konyharuhára vagy papírtörlőre szedve leitatjuk a nedvességet és egy tálra rakosgatjuk.
- Közben megfőzzük a tojást, majd megpucoljuk.
- A szalonnát csíkokra szeleteljük és kiolvasztjuk a zsírját, majd kicsit megpirítjuk.
- A spárgát meglocsoljuk hollandi mártással, megszórjuk szalonnapörccel és félbevágott főtt tojással tálaljuk.
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 17035
- Feltöltés dátuma: 2010. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A hollandi mártás a spárga remek kísérőnek bizonyult, így saláta formájában is elkészíthetjük. A salátához az eltördelt fej felőli spárgasípokat használjuk. (Az egész spárgasípok két végét megfogva meghajlítjuk, pont a megfelelő helyen fog eltörni.) A megmaradt alsó részből készíthetünk levest, mártást, felfújtat. A zöld színű spárga nekem valahogy jobban ízlik, ha jó zsenge, pucolni sem szükséges, legfeljebb csak az alsó részét.