r
Nosalty Logó

Spárgás-sajtos metélt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Spárgás-sajtos metélt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 854 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1836.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 854 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3672.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1093 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    948 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1727 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2512 micro
Összesen 1711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki.
  2. Ezután a bimbókat vágjuk le, és tegyük félre, a szárrészt pedig daraboljuk fel.
  3. A félretett fás részt, és a feldarabolt szárat, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szedjük ki a főzővízből, és a fás részt dobjuk ki.
  4. Ezután tegyük bele a főzővízbe a félretett bimbókat, és pár perc alatt, szintén főzzük roppanósra, majd szedjük ki, és tegyük félre.
  5. A visszamaradt főzővízhez öntsünk még vizet, majd abban főzzük ki a szélesmetéltet.
  6. A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a bimbókat, futtassuk meg, majd szedjük ki, és tartsuk melegen.
  7. A visszamaradt vajhoz adjuk hozzá a szárrészt, sózzuk, borsozzuk, és szintén futtassuk meg.
  8. Ezután szórjuk meg a reszelt sajttal, majd adjuk hozzá a tejszínt, és kevergetve forraljuk össze. (közben ha szükséges, még ízesítsünk utána)
  9. Ezután a készre főtt tésztát szedjük ki a vízből, majd rögtön adjuk hozzá a spárgás-sajtos szószhoz, majd forgassuk alaposan össze.
  10. Végül pedig keverjük a tésztához a félretett bimbókat is, majd rögtön tálaljuk.
  11. Tálalás előtt szedjük tányérba a spárgás-sajtos metéltet, majd szórjuk meg reszelt sajttal, és úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 315
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...