Spárgás quiche
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
1g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g víz0 kcal
A töltelékhez
-
38g zöldspárga5 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
13g feta sajt33 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
629
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
4g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
8g víz0 kcal
A töltelékhez
-
150g zöldspárga21 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2512
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
11.4g vaj82 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
0.8g víz0 kcal
A töltelékhez
-
14.3g zöldspárga2 kcal
-
15.7g tojás20 kcal
-
9.5g főzőtejszín12 kcal
-
9.5g tejföl19 kcal
-
4.8g feta sajt13 kcal
-
4.8g füstölt szalonna31 kcal
-
9.5g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
240
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 48.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1118.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 631 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 144.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 374 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 349 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 290 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 468 micro
Összesen
629
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 59.9 g
Zsír
-
Összesen 193.9 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4472.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 653 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 1035 mg
-
Nátrium 2523 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 577.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1497 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 676 mg
-
Retinol - A vitamin: 1395 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 1159 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1873 micro
Összesen
2512
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 245 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
12 dkg vaj
-
1 kk só
A töltelékhez
-
3 db tojás
-
1 dl főzőtejszín
-
1 dl tejföl
-
5 dkg füstölt szalonna
-
1 db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. (A felvert tojásból egy keveset tegyünk félre a tészta kenéséhez.) Fóliába csomagoljuk és legalább 20 percre tegyük hűtőbe.
- Ezt követően lisztezett felületen nyújtsuk akkora kerek lappá a tésztát, hogy egy 24 cm átmérőjű kerek sütőformát ki tudjunk vele bélelni. A lelógó tésztaszéleket sodrófával vágjuk le.
- A tésztát fedjük be alufóliával, vagy sütőpapírral öntsünk rá szárazbabot és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10-13 percig, majd fóliával együtt vegyük le a babot, kenjük be a tésztát tojással és süssük tovább 10 percig.
- Amíg a tészta sül elkészítjük a tölteléket. A spárgák két végét megfogva meghajlítjuk és hagyjuk, hogy elpattanjon a spárgasíp.
- Az így kapott spárgafejes sípokat megmossuk (ha zsenge én nem hámozom) és enyhén sós-cukros felforrt vízben 5-6 percig pároljuk, hogy roppanós maradjon, majd hidegvizes tálba kimerítjük, lecsöpögtetjük és konyharuhára, vagy papírtörlőre felsorakoztatva leitatjuk a nedvességet.
- A szalonnát csíkokra, a paradicsomot karikákra szeleteljük.
- A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, a tejfölt és sóval, borssal ízesítjük.
- Az elősütött tésztára rakosgatjuk a spárgasípokat, a szalonna- és paradicsomszeleteket, rámorzsoljuk a krémfehérsajtot és végül ráöntjük a tojásos keveréket.
- 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg átsül a töltelék.
- Cikkekre vágva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 227
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 46624
- Feltöltés dátuma: 2010. május 22.
Ajánló
A quiche-t fogyaszthatjuk melegen, langyosan, hidegen, magában vagy mártásokkal, salátával, reggelire, ebédre, vacsorára, kinek, hogy tetszik:).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Számomra megunhatatlan ez az omlós, vajas tésztás, zöldséges, tojásos, tejszínes finomság. Én úgy szeretem, ha a tészta vékony és jó ropogósra sül.