Spagetti fokhagymával, olívaolajjal és chilipaprikával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Olasz Gasztronómiai Világhét
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
fokhagymakrém
spaghetti
-
90g spagetti tészta334 kcal
-
13g olívaolaj111 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g olívaolaj111 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
611
kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
fokhagymakrém
spaghetti
-
360g spagetti tészta1336 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2441
kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
fokhagymakrém
spaghetti
-
64.3g spagetti tészta239 kcal
-
8.9g olívaolaj79 kcal
-
1.8g fokhagyma2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.9g olívaolaj79 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
437
kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
611
kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 125.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1488.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 722 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 854 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
2441
kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
437
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
fokhagymakrém
spaghetti
-
360 g spagetti tészta
-
50 ml olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
50 ml olívaolaj
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
fokhagymakrém
- Egy kis lábasban vizet forralunk, majd beletesszük a fokhagymagerezdeket. Kb. 30 másodpercet forraljuk, majd kiszedjük a gerezdeket és kiöntjük a vizet. Tiszta vizet öntünk bele, amiben újabb 30 másodpercet forraljuk, majd az egészet megismételjük harmadszorra is.
- Az így megpuhult, de még aromdús fokhagymát kevés alaplével és olívaolajjal összeturmixoljuk.
spaghetti
- A spaghettit forrásban lévő, sós vízben al dentére főzzük. (Egy liter vízhez kb. 6g sót számoljunk).
- Közben egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, majd rádobjuk a finomra aprított fokhagymát és chilipaprikát és enyhén megpirítjuk.
- Amikor barnulni kezdene a fokhagyma, ráöntünk pár kanállal a tészta főzővizéből (vagy akár fehérbort is használhatunk). Ízlés szerint sózzuk.
- Amikor már al dente a tészta, hozzáadjuk az aprított petrezselymet a fokhagymás alaphoz, majd mehet bele a leszűrt spagetti is.
- Egy-két percet még összefőzzük így a spagettit a fokhagymás szósszal, majd adunk hozzá keveset a fokhagymaszószból is. Ha esetleg nem elég krémes a tészta, adjunk hozzá még egy keveset a tészta főzővizéből.
- A kész spagettit tálaljuk azon melegében, petrezselyemmel, chilivel és olívaolajjal díszítve a tetejét.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 421
- Feltöltés dátuma: 2024. november 13.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegán receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Olasz Gasztronómiai Világhét
14 recept
A kilencedik Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából Alessandro Manfredini főzött egy villámgyors, ám ízekben gazdag, tradicionális tésztaspecialitást. A Spaghetti aglio olio e peperoncino elkészítéséhez csak tészta, olívaolaj, fokhagyma és chili szükséges, így bármikor nekiállhatunk, hiszen biztosan minden megtalálható hozzá a konyhánkban. Parmezánnal tálalni szigorúan tilos - ha mégis vágyunk a ropogós textúrára, egy kevés pirított zsemlemorzsával szórjuk meg közvetlenül a tálalás előtt.