r
Nosalty Logó

Spagetti fokhagymával, olívaolajjal és chilipaprikával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Olasz Gasztronómiai Világhét
Spagetti fokhagymával, olívaolajjal és chilipaprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

fokhagymakrém

spaghetti

Összesen 611 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

fokhagymakrém

spaghetti

Összesen 2441 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

fokhagymakrém

spaghetti

Összesen 437 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 611 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    854 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 2441 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 437 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

fokhagymakrém

spaghetti

Elkészítés

fokhagymakrém

  1. Egy kis lábasban vizet forralunk, majd beletesszük a fokhagymagerezdeket. Kb. 30 másodpercet forraljuk, majd kiszedjük a gerezdeket és kiöntjük a vizet. Tiszta vizet öntünk bele, amiben újabb 30 másodpercet forraljuk, majd az egészet megismételjük harmadszorra is.
  2. Az így megpuhult, de még aromdús fokhagymát kevés alaplével és olívaolajjal összeturmixoljuk.

spaghetti

  1. A spaghettit forrásban lévő, sós vízben al dentére főzzük. (Egy liter vízhez kb. 6g sót számoljunk).
  2. Közben egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, majd rádobjuk a finomra aprított fokhagymát és chilipaprikát és enyhén megpirítjuk.
  3. Amikor barnulni kezdene a fokhagyma, ráöntünk pár kanállal a tészta főzővizéből (vagy akár fehérbort is használhatunk). Ízlés szerint sózzuk.
  4. Amikor már al dente a tészta, hozzáadjuk az aprított petrezselymet a fokhagymás alaphoz, majd mehet bele a leszűrt spagetti is.
  5. Egy-két percet még összefőzzük így a spagettit a fokhagymás szósszal, majd adunk hozzá keveset a fokhagymaszószból is. Ha esetleg nem elég krémes a tészta, adjunk hozzá még egy keveset a tészta főzővizéből.
  6. A kész spagettit tálaljuk azon melegében, petrezselyemmel, chilivel és olívaolajjal díszítve a tetejét.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 13.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek

Receptjellemzők

Spagetti fokhagymával, olívaolajjal és chilipaprikával
Olasz Gasztronómiai Világhét 14 recept

A kilencedik Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából Alessandro Manfredini főzött egy villámgyors, ám ízekben gazdag, tradicionális tésztaspecialitást. A Spaghetti aglio olio e peperoncino elkészítéséhez csak tészta, olívaolaj, fokhagyma és chili szükséges, így bármikor nekiállhatunk, hiszen biztosan minden megtalálható hozzá a konyhánkban. Parmezánnal tálalni szigorúan tilos - ha mégis vágyunk a ropogós textúrára, egy kevés pirított zsemlemorzsával szórjuk meg közvetlenül a tálalás előtt.

Hozzávalók

fokhagymakrém

spaghetti

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...