Sous vide Szent Jakab kagyló, citrommártásos tésztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
ikrex food
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
25g vaj179 kcal
-
3g citrombors0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
200g kagyló103 kcal
-
70g tészta260 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
677
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
25g vaj179 kcal
-
3g citrombors0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
200g kagyló103 kcal
-
70g tészta260 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
677
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
6g vaj43 kcal
-
0.7g citrombors0 kcal
-
23.9g főzőtejszín31 kcal
-
4.8g citromlé1 kcal
-
47.8g kagyló25 kcal
-
16.7g tészta62 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
162
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1249.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 206.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
677
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1249.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 206.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
677
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
-
3 g citrombors
-
1 dl főzőtejszín
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
70 g tészta
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A kagylót 60°C -on 40 percig szuvidoljuk (kevés vajat tehetünk a vákuumzacskóba).
- A szószhoz a kagyló sütése után maradt vajra 3-4 szál összeaprított petrezselyemzöldet, 1 (esetleg 2) gerezd fokhagymát megroppantva és felaprítva teszünk, vákuumzacskóban kagyló után maradt levet is beleöntjük. Összeforraljuk, fél citrom levével, 1 dl tejszínnel dúsítjuk, kb. 10 g hűtőhideg vajjal sűrítjük.
- A 70g al dente (haraphatóra) főtt tésztát a szószba rakjuk, a főzőlevet nem csöpögtetjük le róla, sőt, ha nem elég a szósz, akkor még pluszban pár evőkanállal is tehetünk bele, ettől (a benne lévő keményítőtől) sűrűbb és több lesz a szósz, jobban bevonja a tésztát.
- Díszítéshez és a tésztahalmocskák tetejére friss petrezselyemzöldet és zöldhagyma szárat javaslunk.
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 404
- Feltöltés dátuma: 2021. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
ikrex food
1 recept
A recept elkészítéséről a youtube-csatornámon láthattok videót.