r
Nosalty Logó

Sós-csokis tart

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Réthly Dávid
Sós-csokis tart
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az alaphoz

A töltelékhez

499
Kalória
5.3g
Fehérje
37.6g
Szénhidrátok
37.2g
Zsír
22.9g
Víz
74.8g
Koleszterin
4g
Rost
25.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

Összesen 3989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    297.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2435.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.5 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    183.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 3989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 459 kcal

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A maceszlapokat apró darabokra törjük, majd ledaráljuk, és egy nagy tálba szórjuk. A pekándiót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ledaráljuk és a tálba öntjük. Jöhet a cukor, a só, egy nagy keverés, majd a puha vaj.
  2. Néhány mozdulattal összegyúrjuk, és egy 20 cm átmérőjű tart (pite) formába nyomkodjuk. 180 fokos sütőben, kb. 15 perc alatt elősütjük. Ha a sütés közben deformálódna a morzsás alap, egy pohár aljával nyomkodjuk le, és hagyjuk kihűlni.
  3. Jöhet a töltelék! Egy lábasba öntjük az apró darabokra tördelt csokit, és hozzáöntjük a habtejszínt. Alacsony lángon, gyakori kavargatás mellett felolvasztjuk a csokit. Jöhet az edénybe a felvert tojás és a vaníliaaroma, majd további 2-3 perc kavargatás után, egy sima, ragacsos, csokis krémet készítünk.
  4. Ha kihűlt az alap, ráhalmozzuk a csokis krémet, egy kanállal körkörös mozdulatokkal elsimítjuk, majd 20-25 perc alatt készre sütjük.
  5. A sütőből kivéve megszórjuk egy kevés sóval, hűtőben lehűtjük, és már fogyaszthatjuk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Egy igazán különleges, könnyen elkészíthető tart, rengeteg csokival, pekándióval, keksz helyett macesszal és egy csipet sóval! Mindenki imádni fogja!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!