r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos, sült, leveles melegszendvics

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Sonkás-sajtos, sült, leveles melegszendvics
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

604
Kalória
30.2g
Fehérje
32.2g
Szénhidrátok
37.3g
Zsír
31.3g
Víz
111.3g
Koleszterin
978.7mg
Rost
1.2g
Cukor
  • 23% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 23% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1810 kcal
  • 23% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 23% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 604 kcal
  • 23% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4976.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    3476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1810 kcal
  • 23% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. A leveles tésztát tekerjük ki, s a közepére - egymást félig takarva - hosszában rakjuk sorban a sonkaszeleteket úgy, hogy a két végén hagyjunk ki 2-2 cm-t a tésztából. Kenjük be egyenletesen a sonkaszeleteket a gulyáskrémmel.
  2. Ezt követően, a sajtszeleteket rakjuk végig - szintén egymást kissé takarva - a bekent sonkaszeletekre. A két oldalt kimaradt tésztát vágjuk be ferdén, körülbelül 1,5 cm-es csíkokra.
  3. Az egyik oldalról hajtsuk fel a csíkokat a sajtos-sonkás részre, s ezt kenjük be a csipet sóval kissé felvert tojással. Ezt azért kell azonnal, mert ez fogja össze, hogy sülés közben szét ne nyíljon. Ezután a másik oldalról is hajtsuk fel a bevagdosott csíkokat a másik - már felhajtott, bekent - tetejére. Kenjük le a felvert tojással az egészet.
  4. Majd szórjuk be szezámmaggal, s csúsztassuk át a saját papírjával egy sütőpapírral bélelt, megfelelő hosszúságú tepsibe, s tegyük a 200 C fokra előmelegített (alsó-felső állásban) sütőbe, süssük szép aranybarnára. Ha készre sült, vegyük ki, zárjuk el a hőt, s már szeletelhetjük is, de megvárhatjuk, míg kihűl - így is, úgy is isteni finom! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Nem érdemes kihagyni! (A tészta saját papírja meg fog "égni" (nem lángolni!), ne ijedjünk meg!!!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x20x2

Kényeztető, egyszerűen elkészíthető, mutatós, nagyon-nagyon finom reggeli, vacsora kerekedik belőle minimális munkával....csak imádni lehet....

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!