r
Nosalty Logó

Skót vajas keksz Yoffi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Yoffi
Skót vajas keksz Yoffi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 4977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    298.2 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    887 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.8 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2423 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 4977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 485 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az első 3 hozzávalót alaposan átszitáljuk. A porcukrot, a vajat, a vanília kikapart magjait és a reszelt citromhéjat robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a tojássárgáját is.
  2. A liszteket és a sót összevegyítjük, és fakanállal lazán beleforgatjuk a vajas alapba.
  3. Ahogy összeáll a tészta, gyorsan folpack-ba tekerjük, és 2 órán át a hűtőben pihentetjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  5. A tésztát elfelezzük, és lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. Ezután kb. 2×7 cm-es hasábokra felvágjuk, és 2 db 30×40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kekszeket. Villával megszurkáljuk, hogy a sülés közben ne púposodjanak fel.
  6. Ha szeretnénk, hogy cukros legyen, akkor sütés előtt a kekszek tetejét kristálycukorba mártjuk, és enyhén bele is nyomkodjuk a tésztába.
  7. Kb. 20 perc alatt megsütjük. Addig kell sütni, míg szép aranysárga lesz, és nem tovább, mert akkor a legfinomabb!
  8. Jól záródó fémdobozban 2 hétig is eláll (bár erre nálunk még nem volt példa, egy nap alatt elfogy :) ).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13687
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a gyorsan elkészíthető és finom kekszeket. Egy dolog viszont nagyon fontos! Csakis VAJAT szabad használni hozzá és semmiképpen sem margarint, mert azzal nem lesz finom!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer véletlenül bukkantam erre a csodás receptre, és rögtön a Dédim jutott eszembe. Neki ugyanis mindig ott lapult az éjjeliszekrényén pár szem cukros keksz, amiből egyet-egyet néha kaphattam. Rögtön kedvet is kaptam az elkészítéséhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...