Sertéspörkölt paradicsomosan hagyma nélkül
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
pörkölt
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
62 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
3 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
625g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
köret
-
200g erdei gyümölcs mix82 kcal
Összesen
648
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
pörkölt
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
300g sűrített paradicsom246 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
11 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
köret
-
800g erdei gyümölcs mix328 kcal
Összesen
2588
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
pörkölt
-
19.9g sertés rövidkaraj33 kcal
-
5 kcal
-
7.9g paradicsom1 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
49.7g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
köret
-
15.9g erdei gyümölcs mix7 kcal
Összesen
51
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1088.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 629 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 949.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 129 micro
-
β-karotin 1386 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 24146 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
648
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 230.4 g
Zsír
-
Összesen 116 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4352.9 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 281 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 442 mg
-
Foszfor 2518 mg
-
Nátrium 770 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.4 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 3797.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 515 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 241 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 732 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 515 micro
-
β-karotin 5545 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 96584 micro
-
Lut-zea 1250 micro
Összesen
2588
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1919 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
pörkölt
- A húst kiolvasztjuk, pár centis kockákra vágjuk. Ez a lépés kihagyható, ha a hús már fel van kockázva. A főzési időt növeli, ha egy tégla fagyos hús kerül a vízbe, de a végeredményen nem változtat.
- Egy fazékban zsírt melegítünk. Ha elterült a fazék alján, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és kavargatjuk fél percig.
- Hozzáadunk egy pohár vizet, majd megkavarjuk. Hozzáadjuk a húst, és annyi vizet, hogy belepje a húst.
- Kezdődik a főzés, ami mérsékelt tűzön 1 kiló kiolvasztott hússal kb. 75-90 perc, az alábbi idők ezt követik. Fagyos hússal egy fél órát megéri rászámolni az elején. Kavargatás: az elején elég 10-20 percenként. Az utolsó kb. 15 percben, amikor már sűrűsödik, percenként kavarható, hogy ne kapja oda az alját.
- Már a főzés elején hozzáadható az ételízesítő, a többivel még várjunk.
- Ha eltelt fél óra, hozzáadjuk a sűrített paradicsom felét. Még negyed óra múlva a többit is.
- 50-60 percnél kis szeletekre felvágjuk a nyers paradicsomot, és hozzáadjuk. Ha van véletlenül a fagyasztóban felvágott paradicsom, az is hozzáadható, úgy, ahogy van.
- 70 perc körül kóstolgatással kiderül, mit kell még tenni: Ha gyorsan fogy a folyadék a fazékból, de nem főtt még meg a hús, vizet adunk hozzá. Ha sűrűsödik, de nem elég paradicsomos az íze, paradicsomlét adunk hozzá. Ha sűrűsödik, de nem elég sós, sót/ételízesítőt adunk hozzá. Ha még híg, de a hús már puha, tovább főzzük. Attól nem kell félni, hogy a hús túl sokáig fő.
- A fentieket követve a végeredmény már sűrű, lassan folyó, de marad elég szósz a húson ahhoz, hogy ellepje a fazékban.
- Köretnek konzervatív vendégeknek fejenként 10 deka rizst vagy tésztát főzünk, és pár ecetes uborkával tálaljuk. Számomra ízesebb köret fejenként 30-40 deka ananász vagy barack. A legfinomabb pedig 20 deka fagyasztott erdei gyümölcs, amit a még meleg pörkölt olvaszt ki a tányéron.
- A maradékot adagonként lefagyasztjuk. Ha annyi szósz maradt a húson, ami belepi a műanyag edényben, akkor mikrózva is szinte eredeti íze lesz. Amúgy érdemes paradicsomosan felfőzni egy fazékban.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 5728
- Feltöltés dátuma: 2015. december 05.
Ajánló
Egy nagy pohár víz illik hozzá. Édes italokat csak utána javaslok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kellemesen sós-paradicsomos pörköltet akartam készíteni, ami fagyasztva hetekig eláll, és fagyasztóból negyed órán belül, újszerű állapotban elővehető. Sok körethez illik. Egyszerre sokat célszerű készíteni, ami 2.5-3 órát igényel. Ennek nagyjában nem kell mellette állni. Készíthető hagymával: nem igazán érezni az ízén, viszont a hagyma könnyes munka. Készíthető zsír helyett olajjal: hamarabb romlik.