r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt paradicsomosan hagyma nélkül

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sertéspörkölt paradicsomosan hagyma nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

pörkölt

köret

Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

pörkölt

köret

Összesen 2588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

pörkölt

köret

Összesen 51 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    1386 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    24146 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.4 g

Zsír

  • Összesen
    116 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4352.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    2518 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    3797.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    515 micro
  • β-karotin
    5545 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    96584 micro
  • Lut-zea
    1250 micro
Összesen 2588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1919 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

pörkölt

köret

Elkészítés

pörkölt

  1. A húst kiolvasztjuk, pár centis kockákra vágjuk. Ez a lépés kihagyható, ha a hús már fel van kockázva. A főzési időt növeli, ha egy tégla fagyos hús kerül a vízbe, de a végeredményen nem változtat.
  2. Egy fazékban zsírt melegítünk. Ha elterült a fazék alján, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és kavargatjuk fél percig.
  3. Hozzáadunk egy pohár vizet, majd megkavarjuk. Hozzáadjuk a húst, és annyi vizet, hogy belepje a húst.
  4. Kezdődik a főzés, ami mérsékelt tűzön 1 kiló kiolvasztott hússal kb. 75-90 perc, az alábbi idők ezt követik. Fagyos hússal egy fél órát megéri rászámolni az elején. Kavargatás: az elején elég 10-20 percenként. Az utolsó kb. 15 percben, amikor már sűrűsödik, percenként kavarható, hogy ne kapja oda az alját.
  5. Már a főzés elején hozzáadható az ételízesítő, a többivel még várjunk.
  6. Ha eltelt fél óra, hozzáadjuk a sűrített paradicsom felét. Még negyed óra múlva a többit is.
  7. 50-60 percnél kis szeletekre felvágjuk a nyers paradicsomot, és hozzáadjuk. Ha van véletlenül a fagyasztóban felvágott paradicsom, az is hozzáadható, úgy, ahogy van.
  8. 70 perc körül kóstolgatással kiderül, mit kell még tenni: Ha gyorsan fogy a folyadék a fazékból, de nem főtt még meg a hús, vizet adunk hozzá. Ha sűrűsödik, de nem elég paradicsomos az íze, paradicsomlét adunk hozzá. Ha sűrűsödik, de nem elég sós, sót/ételízesítőt adunk hozzá. Ha még híg, de a hús már puha, tovább főzzük. Attól nem kell félni, hogy a hús túl sokáig fő.
  9. A fentieket követve a végeredmény már sűrű, lassan folyó, de marad elég szósz a húson ahhoz, hogy ellepje a fazékban.
  10. Köretnek konzervatív vendégeknek fejenként 10 deka rizst vagy tésztát főzünk, és pár ecetes uborkával tálaljuk. Számomra ízesebb köret fejenként 30-40 deka ananász vagy barack. A legfinomabb pedig 20 deka fagyasztott erdei gyümölcs, amit a még meleg pörkölt olvaszt ki a tányéron.
  11. A maradékot adagonként lefagyasztjuk. Ha annyi szósz maradt a húson, ami belepi a műanyag edényben, akkor mikrózva is szinte eredeti íze lesz. Amúgy érdemes paradicsomosan felfőzni egy fazékban.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5689
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 05.

Ajánló

Egy nagy pohár víz illik hozzá. Édes italokat csak utána javaslok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kellemesen sós-paradicsomos pörköltet akartam készíteni, ami fagyasztva hetekig eláll, és fagyasztóból negyed órán belül, újszerű állapotban elővehető. Sok körethez illik. Egyszerre sokat célszerű készíteni, ami 2.5-3 órát igényel. Ennek nagyjában nem kell mellette állni. Készíthető hagymával: nem igazán érezni az ízén, viszont a hagyma könnyes munka. Készíthető zsír helyett olajjal: hamarabb romlik.

Hozzávalók

pörkölt

köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...