Serpenyős rozmaringos kacsamell
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
400g kacsamell540 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
663
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
2400g kacsamell3240 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
3970
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
95.6g kacsamell129 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
158
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.3 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1320 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 817 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 298.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
663
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 440 g
Zsír
-
Összesen 224.3 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2063 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7919.7 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 335 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 465 mg
-
Foszfor 4905 mg
-
Nátrium 1789 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1793 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1270 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 127 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 611 micro
-
Kolin: 1306 mg
-
Retinol - A vitamin: 1247 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
3970
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
-
6 közepes db kacsamell
-
1 szál rozmaring
-
3 db babérlevél
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Öntöttvas serpenyőben (aminek le lehet venni a fogantyúját, vagy nem műanyag, hogy lehessen sütőbe is betenni) vajon pirítjuk a babérlevelet, rozmaringszálat és a fokhagymát.
- A kacsamellek bőrét kockásan bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk a fűszeres vajba.
- Hagyjuk benne pácolódni pár órát a hűtőbe téve. Majd mindegyik kacsamellre 1 kis kocka vajat tegyünk.
- Előmelegített sütőben, alufólia alatt készre sütjük 180-200 fokon.
- Közben lehet locsolgatni a kisült zsírjával.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 19781
- Feltöltés dátuma: 2015. július 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Nagyon szép, friss, hűtött kacsamelleket vásároltam. Ezt áfonyás-vörösboros piros káposztával és krumplis knédlivel tálaltam.