adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g marhahús142 kcal
-
100g sertéshús166 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
85g lilahagyma31 kcal
Összesen
339
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g marhahús568 kcal
-
400g sertéshús664 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
340g lilahagyma124 kcal
Összesen
1356
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
35.1g marhahús50 kcal
-
35.1g sertéshús58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
29.8g lilahagyma11 kcal
Összesen
119
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.8 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 715.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 211.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
339
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.1 g
Zsír
-
Összesen 55.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2862.4 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 1798 mg
-
Nátrium 448 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 845 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 598 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
1356
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg marhahús
-
40 dkg sertéshús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
2 nagy fej lilahagyma
Elkészítés
- A lilahagymát vékonyan felkarikázzuk, enyhén besózzuk, és lefedve állni hagyjuk.
- A húsokat ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szódabikarbónát.
- Alaposan összedolgozzuk, és hűtőben egy órát pihentetjük.
- Ujjnyi kolbászkákat formázunk belőle és faszénparázson, vagy kevés olajon, serpenyőben megsütjük.
- Friss, puha kenyérrel vagy hasábkrumplival körítjük, melléje lilahagymát és Ajvárt adunk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 276
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 47211
- Feltöltés dátuma: 2008. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Büszkeszósz
29 recept
Ki ne evett volna már horvátországi nyaralása során scsebabscsicsát (egyáltalán: ki ne nyaralt volna már Horvátországban)? Ugye, hogy...