r
Nosalty Logó

Saslik ukrán módra

NS
Saslik ukrán módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A saslikhoz

A körethez

897
Kalória
62.6g
Fehérje
43.3g
Szénhidrátok
51.4g
Zsír
687.1g
Víz
162.5g
Koleszterin
8g
Rost
22.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A saslikhoz

A körethez

Összesen 897 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A saslikhoz

A körethez

Összesen 3589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A saslikhoz

A körethez

Összesen 92 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1211.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    687.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4530 micro
Összesen 897 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    250.5 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4846.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    2781 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    2748.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    340 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    1412 micro
  • β-crypt
    342 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18121 micro
Összesen 3589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

A saslikhoz

  1. A húst megmossuk, kockákra vágjuk, egy dobozba vagy tálba rakunk belőle egy réteget.
  2. Rárétegezünk egy sor hagymakarikát és 3 babérlevelet, borsozzuk, picit sózzuk, én nem szeretem sózni, mert így sülés közben megkeményedik a hús, inkább utólag sózom.
  3. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg tart a hozzávalókból.
  4. Meglocsoljuk a borral és az olajjal, lezárjuk a dobozt, vagy lefóliázzuk a tálat, és minimum egy éjszakára vagy akár egy napra hűtőbe tesszük pácolódni. Minnél tovább érik a pácban, annál finomabb lesz.
  5. A készítés napján begyújtjuk a grillt, felszúrkáljuk a husit a zöldségekkel a nyársra, és körülbelül 30 40 percig sütjük, forgatjuk, a tűztől függ, lehet hogy hamarabb is megsü.l :) A páclével locsolgathatjuk.
  6. Természetesen ha rossz az idő, grill edényben (az alja bordázott)tűzhelyen,vagy sütőben is megsüthető kb. 180-200 fokon, csak forgatni kell az ételt, hogy egyenletesen süljön meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ukrán barátaim tanították nekem ezt az ételt, nekem azóta is ez az igazi Saslik. Egy nyáron át majdnem minden hétvégén ezt sütöttük, nem untuk meg. :D Mindenkinek ajánlom, mert nagyon egyszerű elkészíteni és finom, megéri a fáradtságot.

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Sütőtökös pulykanyárs

Nem kell, hogy a nyársak csak a nyárról szóljanak, könnyedén elkészíthetjük őket grill helyett a sütőkben is. A pulyka az ősz egyik szezonális alapanyaga, sütőtökkel és rozmaringgal ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Szaftos bakonyi sertésszelet

A bakonyi módra, vagyis gombával tökéletesre főtt sertésszelet egy klasszikus magyar főétel, amit roppant egyszerűen el lehet készíteni, de ugyanígy el is lehet rontani. Íme egy recept, ...