r
Nosalty Logó

Sárgabarackpuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackpuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1366 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1405.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5466 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük egy tálba a sárgabarackot, és öntsünk rá annyi meleg vizet, hogy elfedje, és hagyjuk 1 éjszakára a vízben.
  2. Szűrjük le, és tegyük a turmixgépbe a tojásokkal, tejszínnel, rummal és cukorral együtt. Addig turmixoljuk, míg sima pépet kapunk.
  3. Vajazzunk ki egy literes edényt. Öntsük bele a barackos keveréket.
  4. Állítsuk az edényt vízzel töltött nagy serpenyőbe/ tepsibe, és előmelegített sütőben addig süssük, míg a közepébe szúrt villára már nem tapad rá. Ez kb. 45 perc.
  5. Hagyjuk kihűlni, azután mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6272
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Íme egy desszert Colette Rossant: Sárgabarackok a Níluson című könyvéből. Teljesen egyszerű, de annál fantasztikusabb ízű édesség!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...