Sárgabarackpuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
415
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g aszalt sárgabarack603 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
8g rum18 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
1657
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
36.9g aszalt sárgabarack89 kcal
-
32.5g tojás41 kcal
-
8.9g habtejszín26 kcal
-
1.2g rum3 kcal
-
18.5g cukor71 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
245
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.2 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1366 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
415
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 49.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 817 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1405.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 601 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 284.8 g
-
Cukor 261 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 270.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1023 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 173 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 616 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5466 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
1657
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 807 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg aszalt sárgabarack
-
4 db tojás
-
60 ml habtejszín
-
1 ek rum
-
125 g cukor
Elkészítés
- Tegyük egy tálba a sárgabarackot, és öntsünk rá annyi meleg vizet, hogy elfedje, és hagyjuk 1 éjszakára a vízben.
- Szűrjük le, és tegyük a turmixgépbe a tojásokkal, tejszínnel, rummal és cukorral együtt. Addig turmixoljuk, míg sima pépet kapunk.
- Vajazzunk ki egy literes edényt. Öntsük bele a barackos keveréket.
- Állítsuk az edényt vízzel töltött nagy serpenyőbe/ tepsibe, és előmelegített sütőben addig süssük, míg a közepébe szúrt villára már nem tapad rá. Ez kb. 45 perc.
- Hagyjuk kihűlni, azután mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6272
- Feltöltés dátuma: 2010. június 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Íme egy desszert Colette Rossant: Sárgabarackok a Níluson című könyvéből. Teljesen egyszerű, de annál fantasztikusabb ízű édesség!