Sárgabarackos nudli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g burgonya72 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
3g só0 kcal
-
111 kcal
Összesen
447
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
6g só0 kcal
-
222 kcal
Összesen
894
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
53.2g burgonya31 kcal
-
21.3g rétesliszt77 kcal
-
4.3g tojássárgája14 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
47 kcal
Összesen
190
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1447.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 1188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 98.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
447
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 247 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2895.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 2375 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.9 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 197.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
894
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 616 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 505 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg burgonya
-
1 db tojássárgája
-
1 ek vaj
-
1 teáskanál só
Elkészítés
- A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hűtjük, krumplinyomóval összetörjük.
- A krumplit összegyúrjuk a tojássárgájával és a liszttel.
- 4-5 adagra osztjuk, vékony rudakat sodrunk belőle, és 3-4 cm-re vágjuk.
- Bő, sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére, majd leszűrjük.
- Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, és a leszűrt nudlit átforgatjuk, kicsit meg is pirítjuk benne, Baracklekvárral tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2507
- Feltöltés dátuma: 2016. július 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Évi néni
1830 recept
A szezonális sárgabarack és némi maradék főtt burgonya találkozása a tányéromon.