r
Nosalty Logó

Sárgabarackos nudli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sárgabarackos nudli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 894 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    1188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2895.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    2375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 894 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hűtjük, krumplinyomóval összetörjük.
  2. A krumplit összegyúrjuk a tojássárgájával és a liszttel.
  3. 4-5 adagra osztjuk, vékony rudakat sodrunk belőle, és 3-4 cm-re vágjuk.
  4. Bő, sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére, majd leszűrjük.
  5. Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, és a leszűrt nudlit átforgatjuk, kicsit meg is pirítjuk benne, Baracklekvárral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2507
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos nudli
Évi néni 1830 recept

A szezonális sárgabarack és némi maradék főtt burgonya találkozása a tányéromon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...