Sárgabarackos morzsasüti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
1089
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 27% Zsír
Morzsához
-
100g margarin717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
Tésztához
Összesen
4350
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 27% Zsír
Morzsához
-
10.4g margarin75 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.6g finomliszt57 kcal
Tésztához
Összesen
452
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 63.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.5 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 653 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 615 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 458 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
1089
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 254.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1528.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 729 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 482.2 g
-
Cukor 251 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 159.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2612 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 280 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 353 mg
-
Retinol - A vitamin: 2459 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1830 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 541 micro
Összesen
4350
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
452
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Morzsához
- A tésztához a margarint a cukrokkal, a sóval habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk.
- Szép lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
- Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
- A megtisztított barackok magját kivesszük, és a gyümölcsöt felcikkezzük, majd a tészta tetejére fektetjük.
- A morzsához a margarint a cukorral, sóval és a liszttel összedolgozzuk. A barackra morzsoljuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig, hőlégkeveréssel sütjük.
- Ha már majdnem kihűlt, könnyen szeletelhetjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20×34
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 323
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 21484
- Feltöltés dátuma: 2013. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Andi80_
380 recept
Már alig vártuk, hogy beérjen a sárgabarack. Szerencsére idén szépen termett, nem úgy, mint tavaly. Elsőre ez a morzsasüti készült belőle, aminek a tésztája puha, a teteje ropogós. Vendégek tiszteletére sütöttem, hamar kiürült a tányér.