r
Nosalty Logó

Sárgabarackos kosárkák

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lizinka_
Sárgabarackos kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1763 micro
  • β-crypt
    169 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    7052 micro
  • β-crypt
    675 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 2364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Leveles tésztát kiengedés után fél cm vastagságúra nyújtjuk. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval (nálam ez 7 cm átmérőjű) köröket szúrunk ki belőle. A körök felének közepét kiszúrjuk egy kisebb szaggatóval (nálam ez 4.5 cm átmérőjű). Csak a nagy körökre és a nagy körgyűrűre van szükség.
  2. A kiszúrt kis köröket újból összedolgozzuk a tésztacakkokkal, és újból szaggatjuk a tésztát. Arra kell ügyelni, hogy egyforma számú kör és körgyűrű legyen.
  3. A nagy köröket sütőlapra helyezzük, megkenjük tojással, és a közepére cukrot szórunk. Erre fél sárgabarackot helyezünk, melynek közepébe egy negyed diót teszünk.
  4. A sárgabarack köré tesszük a tésztagyűrűt, és kissé rányomkodjuk. Ezután a tészta és a barackok tetejét megkenjük felvert tojással.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. A kész kosárkákat bőven megszórjuk porcukorral és langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3794
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos kosárkák
Lizinka_ 604 recept

Egy délutáni főzőcske alkalmával a barátnőmmel "kreatívkodtunk" egy kicsit. Gyermekek is besegítettek. Így a kis kezek segítségével gyorsan elkészült ez az illatos desszert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...