r
Nosalty Logó

Sárgabarackos gombóc 3. - mákos

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Sárgabarackos gombóc 3. - mákos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2350 micro
  • β-crypt
    226 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6300.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    2410 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    833 mg
  • Foszfor
    2467 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.6 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    866.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    980 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1198 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    9401 micro
  • β-crypt
    902 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1326 micro
Összesen 3043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojással és1/2 l hideg vízzel elkeverjük a dobozban található tésztaport. Negyed óráig állni hagyjuk az előírás szerint.
  2. Közben a barackot megmossuk, kimagvaljuk.
  3. Egy lábosban felteszünk forrni vizet a gombócok kifőzéséhez.
  4. A tésztából gombócokat formázunk lisztes kézzel, közepükbe egy-egy barackot teszünk, melybe a mag helyébe kockacukor kerül. Ebből a mennyiségből 10-12 nagy gombóc lesz.
  5. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük a gombócokat.
  6. Egy tányérba öntjük a mákot, a gombócokat egyenként meghempergetjük benne, és tálaló tálra tesszük.
  7. Megszórjuk porcukorral.
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9333
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 16.

Ajánló

Kiváló második fogás egy zöldséges, húsos leves után. A gombócok nagyok, laktatók.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos gombóc 3. - mákos
8zsuzsa8 210 recept

Amikor érik a barack, mindig készítek barackos gombócot. Férjem kedvenc étele. Nagyon finom házilag gyúrt krumplis tésztából, de így sokkal egyszerűbb. Nagyobb élelmiszerboltokban kapható, osztrák gyártmány. Két zacskó van benne, így fele adagot is készíthetünk belőle. Kettőnknek a férjemmel éppen elég egy zacskó. Télen mélyhűtött barackból készítem. Kisebb zacskóban 10 szem barackot teszek, ez így épp jó a gombóchoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...