r
Nosalty Logó

Sajtos-tejszínes sertésszelet hasábburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-tejszínes sertésszelet hasábburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hasábburgonyás szelethez

A sajtos-tejszínes masszához

Összesen 1241 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hasábburgonyás szelethez

A sajtos-tejszínes masszához

Összesen 7450 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hasábburgonyás szelethez

A sajtos-tejszínes masszához

Összesen 240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2093.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1241 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    314.7 g

Zsír

  • Összesen
    572.7 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    227 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12560.9 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    3525 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    4663 mg
  • Nátrium
    3416 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1904.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4061 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    510 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3951 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1346 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 7450 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A hasábburgonyás szelethez

A sajtos-tejszínes masszához

Elkészítés

A hasábburgonyás szelethez

  1. A húst szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
  3. Egy nagyméretű tepsit (én a gáztepsiben szoktam készíteni) margarinnal kikenünk.
  4. A hússzeleteket belerakjuk sorban. Ide-oda még tehetünk rá egy kis margarint, alufóliával lefedjük, és sütőbe tesszük, nem kell teljesen megpuhulnia.
  5. Addig megreszeljük a sajtot. Hozzáöntjük a tejszínt. Ízlés szerint teszünk hozzá ételízesítőt. Összekeverjük.
  6. A húst kivesszük a sütőből,amikor kb.félig van megpuhulva, a fóliát levesszük, ráöntjük a mirelit hasábburgonyát. Nem szabad felengednie, úgy ahogy van, fagyasztott állapotban beterítjük vele a húsokat.
  7. Erre öntjük a tejszínes sajtos massza keverékének a felét. Visszatesszük a sütőbe.
  8. Amikor már megpuhul a burgonya is és elolvadt rajta a sajt, akkor hozzáöntjük a maradék tejszínes keveréket!
  9. Visszatesszük a sütőbe kb. 10-15 percre, és készre sütjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21389
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 20.

Ajánló

Én nem főzőtejszínt szoktam használni, az is jó, de akkor egy kis tejföl is elmegy hozzá, mert a főzőtejszín híg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesapám találmánya, ha lehet ezt mondani... Náluk ettünk többször ilyet, és azóta én is többször elkészítettem már a kis családomnak! :) Isteni finom, tényleg a család kedvence! Érdemes kipróbálni!...:)

Hozzávalók

A hasábburgonyás szelethez

A sajtos-tejszínes masszához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...