r
Nosalty Logó

Sajtos sertéskaraj

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sajtos sertéskaraj
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A karaj elkészítéséhez

A tepsi kikenéséhez

659
Kalória
56.1g
Fehérje
1.5g
Szénhidrátok
46.4g
Zsír
181.1g
Víz
283.1g
Koleszterin
-
Rost
1g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A karaj elkészítéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 659 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A karaj elkészítéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1978 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A karaj elkészítéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 229 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    181.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 659 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.3 g

Zsír

  • Összesen
    139.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4575.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    1111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    543.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 1978 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

A karaj elkészítéséhez

  1. A hússzeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, majd óvatosan sózzuk és alaposan meghintjük frissen őrölt borssal.
  2. A húst kizsírozott (nem olajozott!) tepsibe tesszük szorosan egymás mellé (nem baj, ha kissé fedik egymást).
  3. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, és a tojássárgával, egy jó teáskanálnyi őrölt borssal, valamint annyi tejföllel, hogy jó sűrű masszátkapjunk,kikeverjük. Sózni nem kell!
  4. A sajtos masszát eloszlatjuk a hússzeleteken, majd kb. 180-200 fokon aranybarnára sütjük (kb. 20 perc.)
  5. Ha kissé hűlni hagyjuk, miután megsült, téglalap alakúra lehet szeletelni. Másnap, hidegen is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt az étel nagymamám készítette nagyon sokszor, a mi családunkban egyszerűen "sajtos hús" a neve. Ne spóroljunk a borssal, mert ennek az ételnek az adja meg a jellegét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!