Sajtos piskóta levesbetét
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 15% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
186
kcal
- 15% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
744
kcal
- 15% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 442.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
186
kcal
- 15% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 523 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1769.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 586 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 519 mg
-
Nátrium 569 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 118.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 612 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 96 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 305 mg
-
Retinol - A vitamin: 607 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 492 micro
Összesen
744
kcal
- 15% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 707.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojássárgákat a puha vajjal, csipetnyi sóval habosra kavarjuk. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a fűszert és a reszelt sajtot. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben 1 cm vastagon elsimítjuk a masszát, és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Még melegen lehúzzuk róla a papírt, és tetszőleges formával kiszúrjuk.
- Csak tálaláskor tesszük a levesbe (zöldség, karalábé, paradicsom, vagy húsleveshez adjuk).
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2573
- Feltöltés dátuma: 2013. július 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
Ha vékonyabban simítjuk el a tepsiben, ropogósra sül, az unokáim sós ropiként is szeretik majszolni.